Élet-Stílus

A közösségi oldalakkal terjednek a nemi betegségek

Pár (Array)
Pár (Array)

Az interneten szervezett egyéjszakás kalandok veszélyeire figyelmeztetnek.

A közösségi oldalak valamint a párkereső alkalmazások számlájára írja az amerikai Rhode Island állam egészségügyi minisztériuma, hogy jelentősen emelkedtek a nemi úton terjedő betegségek száma – jelentette az IBTimes és a CNN. A minisztérium adatai szerint az államban 2013 és 2014 között 79 százalékkal több volt a szifiliszes esetek száma, 30 százalékkal a gonorrhea (tripper, kankó)és 33 százalékkal az új HIV-fertőzések száma.

A minisztérium szerint a nemi úton terjedő betegségek járványszerű terjedése mögött álló egyik ok, hogy „az elmúlt években általánosabbá váltak a kockázatos viselkedésformák”, mint az internetes közösségi oldalakon szervezett egyéjszakás légyottok.

Nem ez az első alkalom, hogy a közösségi oldalak és a párkereső alkalmazások terjedését összefüggésbe hozták a nemi betegségek terjedésével. Két éve  a New York Egyetem egyik kutatása arra az eredményre jutott, hogy a népszerű apróhirdetés-oldal, a Craigslist felelős a HIV fertőzések 16 százalékos emelkedéséért 33 amerikai államban. A meleg férfiaknak készített párkereső, a Grindert pedig Új-Zélandban a szifiliszfertőzések emelkedésével hozták összefüggésbe – emlékeztetett a CNN.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik