Élet-Stílus

Mobiltelefont felejtettek a kismama testében

A jordán asszony a közelmúltban vádolta meg orvosait azzal, hogy a császármetszése után egy mobiltelefont felejtettek a testében.

A 36 éves Hanan Mahmoud Abdul Karim azután fordult kártérítési igényével a jordán bírósághoz, hogy képtelen volt megegyezni a kórházzal, ahol a hibát elkövették. Ahogy az a vallomásából kiderült, a várandós nőt április 24-én szállították kórházba, azután, hogy megindult nála a szülés. Bár Hanan reménykedett, hogy természetes úton is világra hozhatja gyermekét, a kisfiú nagy mérete miatt az orvosok végül a császármetszés mellett döntöttek.

Az eljárás állítólag komplikációk nélkül zajlott: az orvosok világra segítették Hanan 4,8 kilós kisfiát, majd összezárták a sebet. A jordán asszony egy nappal később elhagyhatta a kórházat. És ekkor kezdődtek a bonyodalmak. A Gulf News című portál idézte Hanan édesanyját, Majeda Abdul Hamid-ot, aki elmondta, lányát az ezt követő napokban rettenetes fájdalom kínozta, és rendszeres időközönként furcsa vibrálást érzett az alhasában.

“Mikor a fájdalma annyira elviselhetetlenné vált, hogy már menni sem bírt, visszavittük őt a kórházba, ahol nem sokkal később újra megműtötték” – nyilatkozta az idősebb nő, majd elárulta, a röntgenfelvétel szerint egy idegen testet találtak a nő méhében, ezért nyitották fel újra az alhasát.

A rendkívüli esettel meglepő módon nem csak a bíróság, de a jordán parlament is foglalkozott, mikor Salim Al Bataynah parlamenti képviselő felszólította a kormányt, hogy mondjon le emiatt az egészségügyi botrány miatt. A Gulf News tudósítása szerint lemondásra nem került sor, ám az egészségügyminiszter szóvivője, Hatem Al Azrea nyilatkozott az ügyben, és elmondta: bár Hanan történetét egyszerű koholmánynak tartják, a minisztériumon belül igyekeznek kinyomozni annak valóságtartalmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik