Élet-Stílus

77 év után találkozott egymással anya és lánya – Videó

Minka 16 évesen esett teherbe, miután két fiú megerőszakolta egy erdőben. Szülei miatt nem tarthatta meg gyermekét.

“Mindössze 16 éves voltam, amikor megtörtént az a borzalom. Két fiú esett nekem, és hiába védekeztem, ahogy tudtam, végül megerőszakoltak” – mesélte még 2014-ben az akkor 102 éves kaliforniai asszony, Minka Drisbow. A fiatal lány az eset után csak hónapokkal később jött rá, hogy teherbe esett, így nem maradt más választása, mint hogy világra hozza gyermekét.

“Szerettem volna megtartani, de a szüleim nem engedték. Túl fiatalnak tartottak még. Azt mondogatták, még előttem az élet és nem hagyhatom, hogy egy ilyen körülmények között fogant gyermek miatt adjam fel az álmaimat.” Minka ezután a legnagyobb titokban adott életet kislányának, akit szinte azonnal örökbe is adtak.

“Én a Betty Jane nevet adtam neki, de tudtam, hogy az örökbefogadó szülei megváltoztatják majd” – mondta Minka, majd hozzátette, évekkel az örökbefogadás után megpróbált lánya nyomára bukkani, de nem engedték hozzáférni a titkosított dokumentumokhoz.

Minkának ezután közel nyolc évtizedet kellett várnia arra, hogy magához ölelhesse elvesztett gyermekét. “2006-ban azt hittem meg fogok halni. Megijedtem és kétségbeesésemben arra kértem a teremtőt, hogy hadd láthassam a gyermekemet.” Minka kívánsága két hónappal később teljesült, mikor elvesztett lánya, Betty Jane, akit örökbefogadói Ruthnak kereszteltek el, telefonon felhívta édesanyját.

Anya és lánya nem sokkal később személyesen is találkozott, amiről megható videó is készült, íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik