Élet-Stílus

Feláldozta saját életét, hogy szülhessen

A 36 éves nő, aki röviddel kislánya születése után meghalt, azokban a videókban él tovább, amit gyermekének készített.

2010-ben a New York-i fiatalasszonnyal, Liz Joice-szal rettenetes hírt közöltek az orvosai: kiderült, hogy a szűnni nem akaró, furcsa hátfájásait a rák egy ritka fajtája okozza, ami megtámadta a gerincét. Az akkor 32 éves fiatal nő nagyon megijedt, ennek ellenére úgy döntött, nem hagyja, hogy a diagnózis összetörje.


Képek forrása: The Joice Family

Minden létező kezelésnek alávetette magát, mert élni akart. Mikor agresszív kemoterápiára jelentkezett, az orvosok közölték vele, hogy a kezelés következtében valószínűleg sosem lehet majd gyermeke, a szerek ugyanis korai menopauzát idéznek elő. Liz évekig élt abban a tudatban, hogy nem lehet anya, mígnem 2012-ben kiderült, gyermeket vár.

“A 12. hétben volt. Épp elkezdte elújságolni a barátainknak és az ismerősöknek a jó hírt, mikor az egyik vizsgálat kimutatta, hogy visszatért a rákja” – emlékszik vissza Liz 35 éves férje, Max, majd hozzáteszi, az élet egyik legkegyetlenebb játéka volt ez. “Liznek felajánlották egy teljes testre vonatkozó MRI-vizsgálatot, ami kimutatta volna a testében lévő összes daganatot, de ő elutasította, mert tudta, hogy ártana a babának.”

 

Lizt végül csak a gerincén található daganat miatt operálták, és csak jóval később tudta meg, hogy a belein, a szívén és a tüdején is fejlődtek daganatok. “Az orvosok biztosak voltak benne, hogy Liz nem éli túl a szülést, de kitartott.” A pár kislánya, Lily végül a terhesség 34. hetében császármetszéssel jött a világra, teljesen egészségesen.

 

Liz még hét hetet élt, de ezt már abban a tudatban, hogy megtapasztalhatta a világ legcsodálatosabb élményét, az anyaságot. “Azt mondogatta, hogy egész életében nem történt vele ennél fantasztikusabb dolog” – mondja Max, majd hozzáteszi, halála előtt Liz egy sor videót készített kislányának, melyekből megtanulhatja a formákat, a színeket, sőt majd ha nagyobb lesz, a számokat is. Mindezt édesanyja segítségével, hangjával és mosolyával színesítve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik