Élet-Stílus

Megcsászározták a kamaszt, pedig nem is volt terhes

Legalábbis ezt állítja egy manhattani kórház orvosa, akit – miután jelentette a munkahelyén történt veszélyes beavatkozásokat – kirúgtak állásából.

“Paranoid, összeférhetetlen, és úgy általában rettenetes orvos” – így jellemzik egykori felettesei Suarna Mehulicot, akit még 2007-ben távolítottak el a New York Downtown kórházból. A doktornő azóta folyamatos harcban áll egykori munkahelyével, biztos benne ugyanis, hogy csak azért rúgták ki, mert nem csak hogy nem nézte jó szemmel a kórház nőgyógyászati osztályán zajló, olykor életveszélyes eljárásokat, de jelentette is azokat New York állam egészségügyekért felelős hivatalában.

Mehulic azt mondja, két nappal azután, hogy megtette bejelentését, a kórház vezetősége felbontotta a szerződését. Suarna nem sokkal később, kártérítést követelve beperelte a kórházat, mondván, igazságtalanul rúgták ki állásából. Éveken át tartó pereskedés indult, mely még most sem ért a végére.


A kép illusztráció
A kép forrása: Thinkstock

A tárgyalássorozat közben, a közelmúltban derült fény egy 2007-es elrontott császármetszésre is. Az esetről a bíróságnak még egy videófelvételt is mutattak, mely bizonyítja, hogy az orvosi team belekezd a császármetszésbe egy olyan tizenhat év körüli páciensnél, akiről nem sokkal később kiderült, nem is terhes. Suarna állításait nem csak a videó, hanem több tanú is igazolja – számolt be a News 4 hírcsatorna oknyomozó stábja.

Közülük, dr. Lana Boter azt vallotta, az orvosok alaposabb vizsgálatok nélkül, a páciens elmondására hagyatkozva kezdték meg az operációt. A doktornő, aki személyesen ugyan nem volt érintve a kérdéses esetben hozzátette, amennyiben kollégái egy kicsivel több időt szántak volna a páciens vizsgálataira, rájöhettek volna, hogy nem várandós.

Elismerte a hibát egy másik orvos, dr. Anca Rosca is, igaz, a tárgyaláson ő azt is hozzátette, a szó szoros értelmében császármetszés nem történt, az orvosi team ugyanis még azelőtt megkapta a fiatal beteg ultrahangos leleteit (melyek igazolták, hogy nem terhes), mielőtt felnyitották volna a méhét.

Az intézmény tagadja a vádakat. Reagálásukban kijelentették, az intézmény falai között sosem került sor császármetszésre nem várandós betegen. Hozzátették, mindenki, aki ennek az ellenkezőjét állítja, súlyos hibát követ el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik