Élet-Stílus

Másnaposságnak hitte halálos betegségét

Ha legjobb barátnője nem rángatja el az ügyeletre, a 40 éves nő tumorát csak akkor vették volna észre, mikor már késő.

 

“Aznap este buliztunk, és igen sokat ittunk. Talán túl sokat is” – kezdte interjúját a Mirror című brit lapnak Pam Le Ballios. A harmincas évei végén járó brit nő azt mondja, a társaság többi tagjának éppen emiatt nem tűnt fel az, mennyire rosszul van közös barátnőjük, a 40 éves Rachel Stretch. “Szinte egyfolytában hányt, és rettenetes fejfájásra panaszkodott” – emlékezett vissza.

“Azt mondta, semmi komoly. Hogy csak másnapos” – árulta el Pam, aki ezek után úgy döntött, nem várja meg, míg a dolgok rosszabbra fordulnak, és az ügyeletre rángatta barátnőjét. “Szinte folyamatosan tiltakozott, magából kikelve kiabált velem, hogy vigyem őt haza. Szerencsére, nem hagytam magam, és mint később kiderült, ezzel talán az életét is megmentettem.”


Kép forrása: mirror.co.uk

A vizsgálatok ugyanis kiderítették, hogy Rachel rosszullétét nem az elfogyasztott alkohol, hanem az agyának bal felén található, előrehaladott tumor okozza. “Az orvosok azt mondták, legfeljebb két évem lehet” – ezt már Rachel mondja, akit a diagnózis után nem sokkal megműtöttek. “Azt hittem, meg fogok halni, ennek ellenére igyekeztem mindent megtenni, hogy meggyógyuljak” – magyarázza.

A 40 éves nő agresszív kemoterápiás kezelést, és sugárterápiát is kapott, és azt mondja, az állapota azóta stabil. “A tumor egy részét nem tudták eltávolítani, ez azóta is ugyanott van, nem ment össze. Viszont nem is nőtt, ami bizakodásra ad okot az orvosom szerint” – tette hozzá Rachel, aki a közelmúltban jótékonysági kezdeményezést indított, hogy felhívhassa a figyelmet az agydaganatos betegekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik