Élet-Stílus

Alkohollal és olajjal injekciózta magát a testépítő

A 25 éves Romario szinte mindenre hajlandó volt, hogy olyan teste legyen, mint kedvenc képregényhősének, Hulknak.

A brazil fiatalember többek között azt is bevállalta, hogy izmaiba éveken keresztül egy synthol nevű olajféléből és alkoholból álló, potenciálisan halálos keveréket fecskendezzen. Mindezt ráadásul éveken keresztül. A 25 éves férfi ma már bánja, hogy annak idején, mikor a fővárosba költözött, a könnyebb utat választotta, de mint mondja, az álmát, hogy egyszer profi testépítő legyen, még most se adta fel.

 

A Daily Mail című brit lap idézi az egygyermekes édesapát is, aki élete egyik legvadabb és legőrültebb időszakaként emlékszik a “syntholos időkre”. Romario a fővárosba költözése után olyan társaságba keveredett, ahol az izom térfogatát növelő szer, a synthol használata teljesen természetes volt. “Ha egyszer kipróbálod, garantáltan lesz második alkalom” – mondja a fiatalember, aki büszke rá, hogy két éve nem nyúlt a veszélyes szerhez.

A Chris Clark, német testépítő által kifejlesztett térfogatnövelő ugyanis rettenetesen addiktív, emellett igencsak veszélyes is. Nem csakazért, mert a bevitel növeli a gyulladás, a tályog és a fertőzés kialakulását, hanem azért is, mert – bár a synthol felszívódik – az adalékanyagai a szervezetben maradnak, és fájdalmas gócpontokat képeznek.

Így volt ez Romario esetében is, aki első gyermeke születése előtt került kórházba csillapíthatatlan karfájdalommal. “Miután megvizsgáltak, az orvosok közölték, két választásom van: vagy eltávolítják a karomból az összes izmot, vagy amputálják mindkét karomat.” A fiatalembernek ennek ellenére szerencséje volt: a karját végül még sem kellett amputálni, az orvosok meg tudták szabadítani fájdalmaitól úgy is, hogy kioperálták a karjából az adalékanyagokból összeállt csomókat.

Romario azt mondja, megtanulta a leckét, és ma már inkább kerüli a kétes hírű szereket. “A kísértés persze mindig ott lesz, de ha elgyengülnék, eszembe juttatom azokat a rettenetes pillanatokat, amiken a kórházban keresztül mentem” – magyarázza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik