Élet-Stílus

Orvosait is meglepte a kisbaba, akinek belső szervei a testén kívül fejlődtek

A szakemberek biztosak voltak benne, hogy a súlyos rendellenesség miatt a kislány nem él sokáig. Most töltötte első szülinapját.

Amikor nem egész két évvel ezelőtt orvosa közölte vele, hogy hármas ikreket vár, az akkor 33 éves Joanne Marshallal madarat lehetett volna fogatni. A brit asszony a Daily Mail című brit lapnak elárulta, noha volt már három idősebb gyermeke, alig várta, hogy újra anya legyen. “Arra azonban, hogy egyszerre három gyermeknek adjak életet, álmomban se mertem gondolni. Érthető, hogy majd kiugrottam a bőrömből” – tette hozzá.

Csakhogy Joanne várandóssága a későbbiekben egyáltalán nem a tervek szerint alakult: a háromból két gyermekét nem sokkal később elvesztette, életben maradt kislányáról pedig kiderült, súlyos rendellenességgel fejlődik. “Már a diagnózis is, miszerint a lányom belső szervei a testén kívül fejlődnek, nagyon ijesztő volt, de az orvosok hozzátették azt is, egyáltalán nem biztos, hogy a lányom túléli majd a szülést.”


Hetekig feküdt az intenzív osztályon – Képek forrása: Daily Mail

Szerencsére a kis Nell rácáfolt orvosaira. “Mikor a szülés után kiderült, hogy nem volt semmilyen komplikáció, tudtam, hogy Nell igazi harcos, aki nem adja fel csak úgy” – mondja az anya, aki elárulta, az orvosok attól tartottak, hogy a vékony bőr, ami a kislány testén kívül fejlődő beleit és máját védte, a szülés közben megsérül.

“Eredetileg úgy volt, hogy már napokkal a születése után elvégzik rajta a beavatkozást, mely során a belső szerveket visszahelyezik a testébe, csakhogy egy rutin ellenőrzés során kiderült, hogy a rendellenesség nem csak a belső szervek fejlődésést, de a kislány szívét is érintette.” Joanne elmondta, kislánya egy lyukkal a szívén született, amit az orvosoknak azonnal helyre kellett hozni.

 

Nell a sikeres műtétet követően három hónapig feküdt az intenzíven, mielőtt szülei hazavihették őt. Most kilenc hónappal később, újabb beavatkozásra készül a család: “Mivel a szívműtét miatt az orvosoknak el kellett halasztaniuk a belső szervekre vonatkozó műtétet, így azt most, május 19-én végzik majd el” – mondja a büszke édesanya, aki bízik benne, hogy kislánya ezt az akadályt is sikerrel veszi majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik