Élet-Stílus

Újra dúl a dekoltázsháború a női mellek egyenjogúságért

breasties1(960x640).jpg (Array)
breasties1(960x640).jpg (Array)

Egy amerikai lelkész szerint szégyenkezniük kellene a nőknek, akik közszemlére teszik dekoltázsukat. A nők szerint viszont a lelkésznek kellene szégyellnie magát.

Sok vihart kavart az elmúlt időszakban a női mellek társadalmi megítélése. A kiskorúakra veszélyes, szexuális tartalomnak kell-e tekinteni a fedetlen női kebleket ábrázoló fotókat? És ha, ezek éppen egy csecsemő szoptatása közben láthatók? Ha a férfiak mutatkozhatnak meztelen felsőtesttel, akkor a nőknek miért kellene szégyenkezniük ugyanezért?

Legutóbb egy izlandi nők által indított kampány miatt voltak tele a közösségi portálok fedetlen női keblekkel, most Amerikából árasztják el a világot a dekoltázsfotók. Dacos nők üzennek Philip Hutchings lelkésznek, hogy szálljon le a melleikről – írja a brit Metro.

 

“Cseszd meg, Hutchings lelkész. Ne használd a vallást arra, hogy megmondd mit tehetek a testemmel!” (Twitter)

A Higher Life Christian Center (Magasabb Élet Keresztény Központ) papja egy Facebook posztban rohant ki a mélyen dekoltált szelfiket megosztó nők ellen, akiket ő „bizonytalan” nőknek nevez, és ahogy írja: szégyenkezik miattuk. Hutchings szerint, ezeket a nőket meg kell menteni önmaguktól, ezért mozgalmat indított #AgainstBreasties, vagyis a „breastiek ellen” jelszóval. (A breastie a dekoltázsról készített önfotót jelenti: a melleket jelentő angol „breasts” szó, és a „szelfi” összekapcsolásából keletkezett.)

 “Ha egy férfi félmeztelenül mászkálhat, miért kellene egy nőnek szégyenkeznie a dekoltázsa miatt? Ostobaság!” (Twitter)

Az internet női azonban nem annyira bizonytalanok, mint ahogy dekoltázsellenes lelkész elképzelte: a #BreastiesStrong(BreastieErő)címmel, elsöprő erejű ellenkampányt indítottak: viccesebb, vagy durvább üzenetekkel ellátott dekoltázsfotókkal árasztják el a netet. A pásztor pedig, a markába nevetve köszönte meg nekik, hogy harcias kirohanásukkal ingyen reklámot csináltak neki, és az egyházának.

“Mell-esleg a nap legjobb étkezése” (Instagram)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik