Élet-Stílus

Megszülte gyermekét az agyhalott édesanya

angyalka (Array)
angyalka (Array)

Nyolc hétig tartottak életben az orvosok egy fiatal agyhalott nőt az Egyesült Államokban, hogy világra segíthessék gyermekét - számolt be az NBC News.

Az Angyalkának elnevezett pici a hónap elején, mindössze 1355 grammal született. 1999 óta nem volt példa rá az Egyesült Államokban, hogy egy babát hasonló módszerrel segítsenek világra – közölték a kórház illetékesei.

Több mint 100 fős, orvosokból, nővérekből és kiegészítő személyzetből álló csapat dolgozott azon, hogy a 22 éves anyát, Karla Perezt gépekkel életben tartsák 54 napig. A csecsemőt császármetszés után emelték ki a méhéből.

“Olyan dolgot hajtottunk végre, ami csak keveseknek sikerült előttünk” – mondta Sue Korth, a Nők Metodista Kórházának vezetője csütörtökön.

Perez nebraskai otthonában esett össze február 8-án, miután erős fejfájásra panaszkodott. A kismamánál agyvérzést állapítottak meg.

Angyalka jelenleg inkubátorban van, csöveken keresztül táplálják. Az orvosok optimisták a felépülésével kapcsolatban – számolt be az NBC News.


Fotó: Methodist Health System

Ajánlott videó

Olvasói sztorik