Élet-Stílus

Nem engedélyezik a tízéves kislány életmentő abortuszát

baba (baba, )
baba (baba, )

A paraguayi kislány azután esett teherbe, hogy mostohaapja megerőszakolta őt.

Egyelőre úgy tűnik, hiába fogott össze egy kétségbeesett édesanya, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Amnesty International, közösen sem elég erősek ahhoz, hogy életmentő abortuszt végeztessenek egy tízéves kislányon. Olyannyira nem, hogy a gyermeket műtét helyett, a napokban, az alapos orvosi vizsgálatok után, egy fiatal leányanyáknak fenntartott intézményben helyezték el.

Pedig a nemzetközi szervezetek és az édesanya érvrendszere logikus: a kislány nem elég fejlett ahhoz, hogy biztonságosan, kockázatoktól mentesen világra hozzon egy újszülöttet. Ráadásul a gyermek, akinek nevét a saját biztonsága érdekében nem hozták nyilvánosságra, azután esett teherbe, hogy mostohaapja megerőszakolta őt. A terhességre – és így az erőszakra – csak jóval az eset után derült fény, azután, hogy az anya orvoshoz vitte gyermekét, aki szűnni nem akaró hasfájásra panaszkodott.

Az anya április 28-án kérte a gyerek orvosait, hogy végezzenek rajta sürgősségi abortuszt, de a kérését egész eddig nem teljesítették. Annak ellenére sem, hogy abban az asuncióni kórház vezetősége is egyetért, hogy a terhesség ilyen idős korban adott esetben a gyermek életét veszélyeztetheti.

Az országban az abortusz egyébként legális abban az esetben, ha a terhesség veszélyezteti az anya életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik