Élet-Stílus

Minden második magyar megcsalja a párját

hűtlenség (hűtlenség)
hűtlenség (hűtlenség)

Bár a világ "hűtlenségi" élvonalában még nem vagyunk benne, azért nem árt tudni, hogy nálunk is szép számmal vannak "kalandorok".

A világon a legtöbb házasságtörés Thaiföldön történik, ahol a házas felnőttek 56 százalékának volt már házasságon kívül kapcsolata – mutat rá az a nemzetközi felmérés, ami az állampolgáraik hűtlensége alapján listázta a világ országait. Jó hír, az élvonalban Magyarország még nincs benne. Benne van viszont Dánia (a második helyen), Németország, Olaszország és Franciaország is. A 10-es lista utolsó helyezettje Nagy-Britannia, ahol a házasságon kívüli szexuális kapcsolatok aránya 36 százalék).


Kép forrása: Thinkstock

De mi a helyzet a magyarokkal? Nos, ha hihetünk a statisztikáknak, semmi jó. Az első magyar hűtlenkedő oldalra, a viszony.hu-ra például az elmúlt bő másfél évben legalább hetvenezren regisztráltak, miközben ugyanebben az időben 100 ezren döntöttek úgy, hogy örök hűséget esküsznek párjuknak. Az erre vonatkozó felmérések szerint a legtöbben Budapesten lépnek félre, de sok a hűtlen Győr, Komárom-Esztergom és Csongrád megyében is.

Az elmúlt évtizedekben nálunk is folyamatosan növekszik a válások száma, a trend pedig úgy tűnik megállíthatatlan: míg a 80-asa években 100 házasságra 35 válás jutott, addig ma szinte minden második házasság válással végződik. A hazai statisztikák szerint a legtöbben épp hűtlenség miatt adják be a válókeresetet. És csak ezután jön a második leggyakoribb válóok: az alkoholizmus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik