Élet-Stílus

Egy ölelésnek köszönhetően kapta vissza emlékeit

amnezia(960x640).jpg (amnézia, )
amnezia(960x640).jpg (amnézia, )

Egy orvosi eljárás során az összes emlékét elveszítette. Két évvel később, a kisöccse ölelés adta vissza az életét.

Mióta csak az eszét tudja, a most 16 éves Chloet rendszeresen rémes fejfájásrohamok gyötörték. Noha az orvosai azt mondták, előbb-utóbb kinövi a dolgot, a brit kamasz szerint a rohamok az idő előrehaladtával egyre elviselhetetlenebbé váltak. “Végül, mikor gimnáziumba kerültem, nem bírtam tovább, és megkértem anyuékat, vigyenek el egy kivizsgálásra.”

A fiatal lány szerint a háziorvos számtalan vizsgálatot és tesztet elvégzett rajta, de nem talált olyan eltérést, ami magyarázta volna az állandó fejfájásokat. “Mikor kimerítette az összes lehetőséget, kórházba küldött azzal, hogy ott majd biztos megtalálják a tüneteim okát” – emlékszik vissza a lány, majd elárulja, nem sokkal később idiopátiás intrakraniális hipertenziót diagnosztizáltak nála, melyet a gerincében felhalmozódó folyadék okozott.

“Az orvosok azt mondták, kétszer annyi gerincfolyadékom van, mint egy átlagembernek, ezért azonnali gerinccsapolást javasoltak. Az eljárás után kezdődött a kálváriám.” Ugyanis miután Chloe a csapolást követően magához tért, semmire sem emlékezett. “Mikor anyu és apu bejött hozzám a kórházba, nem ismertem meg őket. Legbelül éreztem, hogy számomra fontos emberek, de az érzést leszámítva, semmire sem emlékeztem róluk. Se a nevükre, se arra, hogy kicsodák, és arra se, hogy miket csináltunk együtt.”


Kép forrása: mirror.co.uk

Chloe azt mondja, az amnéziája másfél évig tartott. Ezidő alatt nem járt iskolába, elvesztette a barátait, sőt, egy rövid időre még a családja is elfordult tőle, akiket nagyon megviselt, hogy a lány a próbálkozásaik ellenére sem emlékszik rájuk. “Fényképalbumokat, videókat nézegettem, meghallgattam a történeteiket, de semmi sem segített igazán” – mondja a lány, majd elárulja, végül az akkor hatéves öccsének köszönhetően kapta vissza az emlékeit.

“Aznap megint emlékezni próbáltam, de sehogy se ment. Kiborultam, és zokogni kezdtem, ekkor jött be hozzám Caleb. Látta, hogy nagyon magam alatt vagyok, és szeretett volna megvigasztalni. Csak megölelt, de ez elég volt ahhoz, hogy elindítson valamit. Először csak rá tudtam visszaemlékezni, majd szép lassan az egész családomra.”

Chloe vallomásában egyébként azt is elmondta, a felszaporodó gerincfolyadék miatt folyamatosan gyógyszert szed. “Mivel az orvosok sem tudják, miért termelődik túl a folyadék a szervezetemben, ennél többet egyelőre nem tehetnek ők sem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik