Élet-Stílus

Ahelyett, hogy segített volna, lefotózta az utcán haldokló férfit

A 27 éves nőt az eset után őrizetbe vették. Segítségnyújtás elmulasztása miatt akár börtönbüntetést is kaphat.

A 22 éves orosz fiatalember ugyanis orvosai szerint még ma is élne, ha aznap időben segítséget kap. Vadim Pokrovskii akkor lett rosszul és esett össze, mikor épp a buszmegállóból sétált hazafelé. Az eset a mögötte érkező 27 éves, Xenia Prokhorovától alig néhány méterre történt, a fiatal nő ennek ellenére, ahelyett, hogy értesítette volna a mentőket, telefonjával gyorsan lefotózta a haldokló férfit, majd egyszerűen továbbsétált. Menet közben a fotót posztolta a Facebook-oldalára is.

“Csak a fotónak köszönhető, hogy a mentők végül mégis kijöttek” – ezt már Xenia 22 éves szomszédja, Yuri Shcherbakov nyilatkozta. A fiatalember a volgográdi lapnak bevallotta, miután látta barátnője fotóját, és felismerte rajta a lakókörnyezetüket, úgy döntött, saját szemével is megnézi a helyszínt. “Döbbenten láttam, hogy a fekete ruhás férfi még mindig ott fekszik. Odamentem hozzá, szólongattam, de nem volt magánál.”

Shcherbakov ellentétben szomszédnőjével, azonnal értesítette a mentőket, ám Vadim életét már ők sem tudták megmenteni. A kórházba szállítása után nem sokkal belehalt a szívinfarktusba. “Egy ilyen esetnél minden másodperc számít, minket pedig későn értesítettek” – nyilatkozta az orosz kórház szóvivője, majd hozzátette, azért is szomorúnak tartja az esetet, mert a fiatal férfi a nemtörődömség áldozatává vált. “Esélyünk se volt megmenteni őt” – tette hozzá.

Xeniát nem sokkal az eset után letartóztatta a rendőrség, ellene segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás. Ha bebizonyosodik a mulasztása, könnyen börtönbüntetéssel felelhet majd kegyetlen tettéért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik