Élet-Stílus

Megvolt a világ első péniszkisebbítő műtétje

mutet(210x140).jpg (Array)
mutet(210x140).jpg (Array)

Egy 17 éves amerikai fiún hajtották végre a világ első péniszkisebbítő műtétjét.

A dél-floridai fiú arra hivatkozva jelentkezett be a műtétre, miszerint nemi szerve annyira nagy, hogy akadályozza a sportolásban, sőt, a szexben is. Az orvosok elmondása szerint a fiú pénisze már ernyedt állapotban is 18 centiméter hosszú volt.

Rafael Carrion, a University of South Florida urológusa azt nyilatkozta az esetről: minden urológus karrierjében történik egy olyan eset, amikor olyan ritka és érthetelen kérdést kap, hogy cserbenhagyja a sok évnyi tréning, nekem ez az a kérdés volt: “lehet ebből kisebb péniszt csinálni?”


Kép forrás: Journal of Sexual Medicine

A fiú nemi szervében abnormális méretű vérsejtek voltak, amelyek eltorlaszolták a véredények útját, ennek hatására akaratlan erekciói voltak. Több ilyen erekció hatására a szerv felduzzadt és bedagadt, természetes formáját is elvesztette. Mivel mindez ruhán keresztül is látszódott, igen kellemetlen helyzeteket jelentett a páciensnek.

Problémát jelentett még az is, hogy az orvosi irodalomban péniszkisebbítésre még nem volt példa, az ellenkezőjére annál inkább, a férfiak leginkább nagyobbítani szeretnék a nemi szervüket. Ezért egy olyan sebészi beavatkozást próbáltak ki, amivel általában a Peyronie-kórt szokták kezelni: ez egy olyan állapot, amely során a péniszen hegszövet alakul ki, emiatt pedig meghajlik.

Kíváncsi, hogyan hajtották végre a műtétet az orvosok? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik