Élet-Stílus

A mutató és gyűrűsujj árulkodik a hűtlenségről

Hazassag(960x640).jpg (házasság, )
Hazassag(960x640).jpg (házasság, )

Egy új tanulmány szerint a férfiak és a nők esetében is kimutatható a hűtlenség valószínűsége abból, milyen hosszúak a mutató- és gyűrűs ujjaik.

A férfiak és a nők között számtalan különbséget lehet találni, főleg ha az érzelmekről vagy a szexualitásról van szó. A promiszkuitás azonban nem tartozik ezen különbségek közé. A férfiakat és a nőket is fel lehet osztani két csoportra. Vagy hűségesek vagyunk, vagy hűtlenek. A The Telegraph cikkében feldolgozott egy a Biology Letters című szaklapban megjelent tanulmányt, ami egy az Oxfordi Egyetemen végzett kutatáson alapszik.

Eszerint a fizikai összehasonlítás azt látszik alátámasztani, hogy az emberek – mint emlősök – félúton vannak a hűséges és a hűtlen fajok között.

Kép forrásas: Thinkstock

A kutatók észak-amerikai és brit férfi valamint női alanyokat vizsgáltak. A tanulmányban összevetették a jobb kezükről készült képeket is, pontosabban a mutató és gyűrűsujj hosszát. Arra a következtetésre jutottak, ha a rövidebb a mutatóujj a gyűrűsujjnál, akkor nagyobb a tesztoszteronszint, vagyis szexuálisan nyitottabb, szabadosabb az illető.

Szeretné tudni, mit jelent, ha az ujjak egyforma hosszúságúak? Kíváncsi, hogy mindez mikor dől el? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik