Élet-Stílus

Túl sok fájdalomcsillapítót vett be – meghalt

gyógyszer (gyógyszer, )
gyógyszer (gyógyszer, )

A 31 éves Rebecca akkor adagolta túl a paracetamolt, amikor kínzó fülfájdalmától próbált szabadulni.

Egyetlen nap alatt, a megengedett mennyiség legalább kétszeresét vette be a 31 éves fiatal nő, aminek következtében összeomlott a mája és a tüdeje is. Hiába szállították kórházba és kezdték meg a gyógykezelését, Rebecca Jeffs életét már nem tudták megmenteni az orvosok. A fiatal lány gyászoló édesanyja, Elizabeth Carter azt mondja, Rebecca azért adagolhatta túl a fájdalomcsillapítónak felírt paracetamolt, mert napok óta kínzó fülfájdalmaktól szenvedett.

Az anya a Mirror című brit lapnak elárulta azt is, lányának már évekkel ezelőtt is voltak problémái a gyógyszerekkel. “Az egész akkor kezdődött, amikor három évvel ezelőtt alhasi fájdalmakra kezdett panaszkodni” – emlékezett vissza az anya. “Több orvosnál is járt, de magyarázatot egyiküktől sem kapott. A tünetei viszont folyamatosan rosszabbodtak, olyannyira, hogy végül már aludni sem bírt.”


Kép forrása: mirror.co.uk

Az anya szerint Rebecca körülbelül ekkortájt szokott rá a Zopliclone nevű altatóra, amihez egy idő után már nem csak receptre jutott hozzá. “Az internetről rendelte a tablettákat, valahonnan külföldről” – mondja, majd hozzáteszi, mikor rájött, hogy lánya gyógyszerfüggő, azonnal segítséget kért neki. “Hosszú időbe telt, mire legyőzte a szenvedélyét, de az utóbbi időben úgy tűnt, sikerül neki, és az élete visszatérhet a megszokott kerékvágásba.”

Az ügyben a brit lapnak sikerült megszólaltatnia Rebecca kezelőorvosát, dr. Arun Ramachandrant, aki elmondta, páciensét napok óta kezelte fülgyulladással, amikor a tragédia történt. “Amikor legutoljára találkoztunk, arra kért, írjak fel neki morfiumot, mert úgy érzi, se az ibuprofen, se a paracetamol nem használ. Természetesen nemet mondtam, de bízva abban, hogy az megoldhatja a problémát, kitisztítottam a fülét.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik