Élet-Stílus

Bizarr módszerek a horkolás ellen

horkolas(650x433).jpg (horkolás, )
horkolas(650x433).jpg (horkolás, )
Egy brit felmérés adatai szerint minden negyedik ember horkol. Az pedig kétszer valószínűbb, hogy egy férfi horkol, mint az, hogy egy nő.

Kiderült, hogy a repülőzokni nemcsak a repülőutakon előforduló mélyvénás trombózis megelőzésében lehet eredményes, de horkolás ellen is hatásos. A furcsa összefüggés felfedezése arra ösztönözte a The Telegraph munkatársait, hogy összegyűjtsék, még milyen csodálatos trükkök léteznek a horkolás elkerülésére.

Mivel rengeteg embert érint a probléma, a horkolás ellen szolgáló trükkök igen széles körben váltanak ki érdeklődést, és persze ki is próbálják őket, akármennyire is valószínűtlennek tűnnek. Lássunk tehát öt bizarr módszert.

Repülőzokni

Egy nemrégiben publikált vizsgálat eredményei szerint a hosszú repülőutakon a mélyvénás trombózis megelőzésére használt zoknik hatásosak lehetnek az obstruktív alvási apnoe (OSA) szindróma kezelésében is. Az OSA összefüggésben áll a horkolással; csak Nagy-Britanniában körülbelül 3 millió embert érint.


Kép forrása: Thinkstock

A szoros zokni megakadályozza, hogy a nap folyamán az alsó végtagokban összegyűljön a víz. Ez a folyadék aztán az éjszaka folyamán, amikor fekszünk, a nyaki tájék felé húzódik, ami súlyosbítja a horkolást. A vizsgálat azt mutatta ki, hogy azok, akik napközben repülőzoknit hordanak, az éjszaka folyamán kevésbé szenvednek az OSA tüneteitől.

Teniszlabdák

Azok, akik a hátukon alszanak, valószínűbb, hogy horkolnak. Ennek az az oka, hogy ebben a helyzetben valószínűbb, hogy a nyelvük vagy más lágy részeik részben elzárják a levegő útját. Ha el akarjuk kerülni a horkolást, meg kell akadályoznunk, hogy az illető a hátán tudjon aludni.

Kíváncsi, még mi akadályozza meg a horkolást? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik