Élet-Stílus

A sok szmájlival üzengetők többet szexelnek ;)

love emoji (szerelem, szmájli, )
love emoji (szerelem, szmájli, )

Az egyik legnagyobb amerikai randiszájt éves felmérése legalábbis ezt bizonyítja. A kutató azt is tudja miért!

Arra nem tudunk garanciát vállalni, hogy ha ön egyedülálló, és mától elkezd töménytelen mennyiségű emojit (szmájlikat, és egyéb, karakternyi rajzocskákat) használni online üzenetváltásaiban, akkor egyik pillanatról a másikra ugrásszerűen javul majd a szexuális élete, de az esélyeit biztosan nem rontja.

A huszonegyedik század internetes hieroglifáinak tényleg közük van a szexhez, és úgy általában a szerelmi élethez. Ezt bizonyítja az egyik legnagyobb amerikai társkereső portál legfrissebb, éves szinglifelmérése – írja a Time.

A kutatásban 5675, a teljes amerikai társadalmat reprezentáló, egyedülálló ember vett részt. Kiderült, hogy az emojihasználók 54 százaléka, míg a csupán betűkkel és írásjelekkel kommunikálóknak csupán a harmada szeretkezett legalább egyszer 2014-ben. Ráadásul, minél gyakrabban, és minél nagyobb mennyiségben használta valaki a vicces figurákat, annál több alkalommal jutott szexhez.

 Forrás: match.com

A grafikon az mutatja, hogy az emojik használatának gyakorisága hogyan függ össze a szex gyakoriságával. Vízszintesen az előbbi, függőlegesen az utóbbi adatait tüntették fel. A piros vonal a hölgyeket, a kék pedig az urakat jelöli. Vagyis: a hölgyek alig több mint tíz százalékának volt része legalább havi egy aktusban azok közül, akik nem használnak emojit, s a férfiaknak közül is kevesebb mint 30 százaléknak. Ehhez képest azok közül, akik minden üzenetükbe becsempésznek legalább egy emojit, a hölgyek negyven, míg az urak közel hetven százaléka szexelt legalább egyszer havonta.

 “Sext” vagyis szexuális tartalmú szöveges üzenet emojikból. Kitalálja mit jelent?

A kutatást végző Dr. Helen Fisher, a Rutgers University antorpológus-biológusa szerint mindez ráadásul az 20-as, 30-as, 40-es és 50-es korcsoportra egyformán igaz. S ha ez nem lenne elég az elgondolkodtató eredményekből: az emojihasználó nők sokkal nagyobb eséllyel élnek át orgazmust azokkal a férfiakkal, akik szintén lelkesednek a képkarakterekért.

“Talán mert ők többet foglalkoznak azzal, hogy jó kommunikációs képességekkel rendelkező partnert találjanak. Nehéz az érzelmeket és a hangsúlyokat a begépelt sorokból kiolvasni, az emojik pedig épp ebben segítenek. Akik használják őket, próbálnak közvetlenebbek, személyesebbek lenni” – magyarázza a kutató.

„Van egy viszonylag új kommunikációs technológiánk, ami minden eddiginél jobban megnehezíti az érzelmink kifejezését. Az emojik kínálják jelenleg a legjobb megoldást erre a problémára. Mindezt az is bizonyítja, hogy azoknak, akik gyakran használják ezeket, nem csak a szexuális- hanem az érzelmi élete is sokkal kiegyensúlyozottabb: többször járnak randevúkra, és sokkal nagyobb eséllyel szeretnének megházasodni is” – tette hozzá a kutató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik