Élet-Stílus

Önállóan járhat a beteg kisfiú – ismeretlenek jóvoltából

Internetezők dobták össze a pénzt az agysorvadásban szenvedő kétéves fiúcska saját járókeretére.

Nate Twaddle kisagysorvadásban szenved – a súlyos betegség beszédzavarokat és mozgásszervi panaszokat okoz, így a kétéves kanadai kisfiú számára a járás korábban csak álom volt.

Nemrég a család kölcsönkapott egy kerekes járókeretet, amellyel Nate életében először (emberi) segítség nélkül meg tudott tenni néhány lépést.

A felemelő pillanatokról természetesen videófelvétel készült; az anya nemcsak rögzítette, de a YouTube-ra fel is töltötte a képsorokat. Nagyon jó döntés volt: a nem egész egyperces film is hozzásegített ahhoz, hogy a kisfiúnak saját járókerete legyen.

A kölcsönbe kapott segédeszközt ugyanis vissza kellett adni, a család anyagi körülményei azonban nem tették lehetővé, hogy vásároljanak egy sajátot. Az anyuka egy online adománygyűjtő site-on elindított egy oldalt Segítsünk Nate-nek járni címmel. Az volt a cél, hogy sikerüljön összegyűjteni 3,500 dollárt.

Nem egész 4 nap alatt már közel 4400 dollárt mutat a számláló; Nate édesanyja pedig nem győzi megköszönni az ismeretlen emberek segítségét: az internetezők jóvoltából simán összejött a saját járókeretre való.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik