Élet-Stílus

Hogy telt a hétvége? Leugrottam az Antarktiszra!

Antarktisz (Antarktisz)
Antarktisz (Antarktisz)

Az ausztrál Qantas légitársaság egyik pilótájával ebédelt egy férfi, amikor viccből megkérdezte, mi lenne, ha az Antarktiszra repülnének.

Phil Asker ötlete mégsem volt olyan őrült, mint gondolta – az általuk alapított Antarctica Sightseeing Flights öt ausztrál városból indít közvetlen járatot a déli pólusra – írja a CNN.

A túra 12-13 órán át tart, néhány órával felszállás után elérik az Antarktiszt, négy-öt órát köröznek alacsonyan, majd haza repülnek. Az időjárási viszonyok mellett a legfrissebb műholdképek alapján választják ki a napi útvonalat. Transzantarktiszi-hegység, gleccserek és mozaikszerű jégképződmények, az első felfedezők kunyhói, csak néhány a lenyűgöző látnivalók közül. Pingvineket sajnos nem lehet etetni három kilométer magasról, de felszállás előtt azért megtapogathatnak egy-egy élethű másolatot a kedves utasok. Csak hogy tényleg 4D-s legyen a mozi.

A járatokat a Qantas légitársaság üzemelteti Boeing 747-400-as típusú gépekkel, hét osztállyal, két menüsorral, ingyen mogyoróval. Esetenként fedélzeti háborúval, hogy ki üljön az ablak mellé. A gépen szakértők is utaznak, akik folyamatosan kommentálják a látnivalókat, és élőben kapcsolódnak be az utasok az épp odalent kutató tudósok előadásába.

Szilveszteri útjukon az ötfős jazzbanda mellett a pont akkor kitörő Mount Erebus vulkán gondoskodott a hangulatról.

A legközelebbi járat január 18-án indul az ausztrál Brisbane-ből, 262 ezer forinttól lehet jegyet váltani.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik