Élet-Stílus

Járókelők kapták el a negyedikről kizuhant kislányt – videó

Egy takarót használtak biztonsági hálóként, hogy azzal fékezzék le az ötéves gyerek zuhanását.

Az életmentő akciót egy térfigyelő kamera rögzítette a kínai Gansu tartományban található Jiuquan város egyik utcáján, ahol azután gyűlt össze több járókelő, hogy észrevették a negyedik emeleti ablakból kilógó kislányt – jelentette a kínai sajtó. A felvételből és az arról szóló hírekből az nem derült ki, hogy a négyéves kislány hogyan „lógott az ablakban”, de nagy valószínűséggel a kínai lakóházakon megszokott ablakrácsokba akadva vagy kapaszkodva függött az utca felett. (Ez, mármint, hogy kínai kisgyerekek beszorulnak az ablakokra illesztette “ketrecrácsokba“, megszokottnak számít Kínában.)

A bajba került lány megmentésére gyorsan szereztek egy takarót, hogy azt a gyerek alá mentőhálóként kifeszítve mentsék meg az életét. A takarót négy férfi fogta meg, még épp időben. Alig pár másodperce voltak ott, amikor a kislány lezuhant, egyenesen bele a „mentőhálóba”. A kínai állami televízió információi szerint csak kisebb sérüléseket szenvedett.

Az esetről szóló beszámolók arra nem tértek ki, hogyan került a kislány az ablakba és azt sem, hogy otthon voltak-e szülei, vagy a gyerek egyedül volt a lakásban.

Nem ez volt az első eset, hogy ablakon kizuhanó kisgyerek életét mentették meg utcán lévő emberek. Az alábbi felvétel tavaly májusban készült Zhongshan városában, ahol egy anyját kereső egyéves kisfiút kaptak el puszta kézzel, miután a második emeltről alázuhant.

 

2013 nyarán pedig futárok kaptak el egy, az ötödik emeletről kizuhanó 2,5 éves kislányt, akit szülei egyedül hagytak, amikor aludt, és amikor felébredt, kimászott az ablakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik