Élet-Stílus

8 év sikertelen próbálkozás után egészséges négyes ikreket szült

A gyermektelen amerikai pár 29 héttel ezelőtt utolsó lehetőségként jelentkezett mesterséges megtermékenyítésre.

Az amerikai házaspárról, Ashley és Tyson Gardnerről október elején írtunk először. Közvetlenül azután, hogy egy megható videónak köszönhetően egy egész világ ismerte meg a történetüket. A szóban forgó felvételen, amit néhány nap alatt több ezren osztottak meg, azt a pillanatot örökítették meg, amikor nyolcévnyi, hosszú várakozás után kiderült: szülők lesznek. Ráadásul nem is egy, de egyszerre négy csöppség szülei.

Mint kiderült, Ashley és Tyson utolsó lehetőségként jelentkezett a mesterséges megtermékenyítéses kezelésre. Korábban Ashley endometriózisa miatt nyolc évig hiába próbálkoztak a gyermekvállalással, és már-már letettek arról, hogy valaha saját gyermekük születik, így számba vették az örökbefogadás lehetőségét is. A mesterséges megtermékenyítést hosszú és fárasztó procedúra előzte meg, mely során az orvosok igyekeztek felkészíteni a fiatal nő szervezetét az eljárásra.

Az embriók beültetése után nem sokkal érkezett a hír: sikerrel jártak, Ashley méhében egyszerre négy kislány fejlődik. A várandósság ezt követően mindenféle komplikációktól mentesen zajlott, ám a 20. heti ultrahang kimutatta, a két ikerpár közül az egyik a meglehetősen ritka iker-iker transzfúziós szindrómában szenved. Ez azt jelentette, hogy a babák közös méhlepényen osztoztak, így egyikük több, míg a másikuk a szükségesnél kevesebb vérhez jutott hozzá. Az orvosok azonnal megoperálták a kismamát, hogy mind a négy gyermekét egészségesen hozhassa világra.

“Amikor novemberben kiderült, hogy a babákkal baj van, nagyon megijedtünk. Szerencsére az operáció jól sikerült, és onnantól kezdve már csak az volt a cél, hogy a szülés ne induljon meg a terhesség 28. hetéig” – nyilatkozta Ashley. A szülés végül a terhesség 29. hetében nem sokkal karácsony után indult meg. A babák, akiknek szüleik az Esme, Evangeline, Indie és Scarlett nevet választották annak ellenére jól vannak, hogy 12 héttel korábban születtek.


Kép forrása: Facebook

A WGNTV beszélt a friss anyukával is, aki elmondta, még soha életében nem volt ennyire izgatott életében. “Képtelen vagyok józanul gondolkodni. Olyan régóta vártunk már arra, hogy szülők legyünk, és most itt van… Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, még akkor is, ha semmit nem tudunk a négyesikrek neveléséről és a velük járó nehézségekről” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik