Élet-Stílus

A legmenőbb „retróképeslapok” karácsonyra

icq-karacsonyi-kepeslap(1)(960x640).jpg (icq karácsonyi képeslap)
icq-karacsonyi-kepeslap(1)(960x640).jpg (icq karácsonyi képeslap)

Már történelemnek számítanak az ICQ rénszarvasos télapós remekművei. Ezúton ajánlanánk mindenki figyelmébe, azoknak is, akiknek ez a szó már vadidegenül hangzik.

Aki épp nem az internet őskorszakában fedezte fel a chatelést, talán nem is tudja, hogy mi is az az ICQ. Az ő kedvükért eláruljuk, egy, valamikor Magyarországon is rendkívül népszerű üzenetküldő alkalmazás. (A név egyébként egy szójátékból jön: a három betű angolul kiejtve ugyanúgy hangzik, mint I seek you mondat, ami azt jelenti, hogy kereslek)

Az alábbi rénszarvasos képeslapok legalább egy évtizedesek (van, amelyik még annél is régebbi), bájuk mégis töretlen, szóval hiába szoktunk át már számos egyéb fórumra a chatelésben, visszatérő szereplői az ünnepeknek nálunk.

A klasszikus darab a háztetőn felsorakozó rénszarvassereg és a mikulás előadásában a „We wish you a merry Christmas” dalocska. Érdemes minden figurára külön-külön is rákattintani. (De először a képere kattintsanak a képeslap eléréséhez!)

Ennek kicsit átdolgozott verziója a zongorakörbeállós, itt is mindenkinek külön funkciója van. (ezt az alábbi képre kattintva lehet elérni)

Az ínyencségek kedvelőinek pedig ezt a Jingle Bells-es ajánljuk, amit kedvünk szerint akár rockos vagy éppen jódlizós verzióban is meghallgathatunk. (ehhez nem kell mást tenni, mint erre az utolsó képre kattintani)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik