Élet-Stílus

Ezektől a fáktól le fog esni az álla

giccs karácsonyfával (karácsonyfa, karácsony, )
giccs karácsonyfával (karácsonyfa, karácsony, )

Tíz különleges karácsonyfát gyűjtöttünk egy csokorba, vannak kifejezetten hagyományosnak mondhatók is köztük, meg egészen forradalmiak is.

Első kiválasztottunk nincs is annyira messzire tőlünk. Önmagában a fa is nagyon szép, de leginkább a környezet ragadott meg minket benne, mindezt egészen közelről, és madártávlatból is megnézhetik. Akiknek esetleg nem lenne ismerős a környék. Prágából van a két fotó, egészen pontosan az Óváros térről.

Fotók: Europress Fotóügynökség

Ha már madártávlatról van szó, nem bírjuk nem megosztani Önökkel ezt a tökéletes karácsonyi giccskompozíciót Olaszországból.

Maradván az olaszoknál, Róma egyik fő látványossága mellől sem hiányozhat ilyenkor a karácsonyfa. És mivel a Colosseum sem túl kicsi, ezért nem lehetett valami kicsi fával elbagatellizálni a hangulatkeltést. A végeredmény itt is elég pazar lett.

Nemcsak az európai fővárosokban adják meg a módják a készülődésnek. A washingtoni hangulatfokozás része már több mint 90 éve a nemzet karácsonyfája. Először Calvin Coolidge elnök gyújtotta fel a fényeket egy 15 méteres balzsamfenyőn 1923-ban. Idén Barack Obama és családja kapcsolta fel az égőket a Fehér Ház előtti téren.

Fotó:MTI/EPA/Pete Marovich

Ezek után a szépségek után rátérnék a karácsonyfára emlékeztető tárgyakra, azok közül is személyes kedvencünk a dán Lego cég legokockákból épített műve Sydneyben. Mondjuk egy igazi fenyőfa biztos nehezen viselné azt a körülbelül harminc fokos meleget, ami most az ausztrál nagyvárosban van. Mi azért bírnánk.

Fotó: MTI/EPA/Dean Lewins

A bennünk lakozó gyermek másik nagy idei kedvence ez a Japánban fotózott plüsskarácsonyfa. Ugye nem kell megmagyaráznunk, hogy miért?

Fotó: Europress Fotóügynökség

Ez a nigériai Lagosban felállított karácsonyfára emlékeztető valami a fenyőfa- és környezetvédelem mintapéldája is lehetne. Nyolcezer sörösüvegből készült, és ezzel világrekorder a saját fajtában. És nem is néz ki annyira rosszul. Azért csak óvatosan próbáljanak meg otthon hasonlót összerakni.

Ha már Afrikáig mentünk az üvegekért, még egy színes fotót megmutatunk onnan. Egy dél-afrikai férfi az országban honos fafajták ágaiból készített és különböző színűre festett karácsonyfák árul.

Fotó: MTI/EPA/Nic Bothma

Miután megfelelően elrugaszkodtunk színvilágban is az ünnepektől, jöjjön az Universal Studios fája, ami a szó szoros értelmében is tett egy csavart arra, amit eddig a karácsonyfáról gondoltunk.

A végére tartogattuk a legértékesebb darabot. A japán Ginza Tanaka ékszer kiskereskedő cég mintegy 31 kg platina felhasználásával készített, a Jégvarázs című animációs film karaktereit ábrázoló karácsonyfája 300 millió jenért (kb. 620 millió Ft) lehet megvásárolni.

Fotó:MTI/EPA/Franck Robichon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik