Élet-Stílus

Bilincsben vittek el az oviból a rendőrök egy négyévest, mert randalírozott

police (police)
police (police)

A rendőrök azt állítják, a gyermek biztonsága érdekében volt szükség a bilincs használatára. A kisfiút azóta rémálmok gyötrik.

Az eset még októberben történt az amerikai Virginia államban, de csak most számolt be róla a helyi sajtó, miután a szülők egy jogvédő szervezet segítségével pert indítottak az eset miatt. A meg nem nevezett négyéves kisfiút azután vitték el bilincsbe verve a rendőrök a Nathanael Greene általános iskola óvodájából, hogy randalírozni, tombolni és hisztizni kezdett.

A beszámolók szerint a kisfiú játékokkal dobálózott, az asztalokra felmászva ugrándozott, rávetette magát a többi gyerekre valamint megütötte, megkarmolta és megrúgta az iskola igazgatóját és különleges figyelmet igénylő gyerekkel foglalkozó tanárt. Az iskolához beoszott rendőrt azután hívta ki az iskola, hogy semmivel sem sikerült lenyugtatni a az esetről szóló hírek szerint figyelemhiányos kisgyereket.

A rendőr végül megbilincselve tette be a négyéves fiút a járőrautóba, és bevitte a rendőrkapitányságra. Amikor az anyja bement érte a rendőrségre, a gyereknek már a lábán is lánc volt.

A helyi seriff szerint beosztottja helyesen járt el, amikor bilincset rakott a gyerekre. Steven Smith kijelentette: saját biztonsága érdekében kellett láncra verni a kisfiút, aki “fékevesztetten őrjöngött”, kapálózott, rugdalózott és megpróbált elszaladni. A seriff kiemelte, hogy a fiút nem tartóztatták le, csak “önmaga és társai biztonsága miatt” rakták rá a bilincset a kezére, miután nem sikerült lenyugtatni.

Az eset miatt értesítették az anyukát is, aki nem sokkal később meg is jelent az iskolában, ahol azonban közölték vele, hogy a gyerekét a rendőrkapitányságon találja. A nő a WVTF televíziónak nyilatkozva felháborítónak nevezete az esetet, és szerinte a rendőrök “provokálták” a fiát, amikor túlságosan erőszakosan léptek fel vele szemben.

A gyermek védelmét ellátó jogvédő szervezet, a Rutherford Institute közlése szerint a fiút még arra is kényszerítették a rendőrök, hogy rabokkal beszélgessen, egy “elijesztő taktika” részeként. A seriff ezt tagadta, kategórikusan kijelentve, hogy ilyen egyátalán nem történt, még csak rabok sem voltak az eset idején az épületben. Smith hozzátette: többen is látták a rendőrkapitányságon, ahogy a gyerek anyja megölelte a rendőrt, aki megbilincselte gyermekét, és köszönetet mondott neki azért, ahogy kezelte a helyzetet.

Az anyuka azonban a sajtónak azt állította, hogy kisfia máig nem heverte ki az októberben történt esetet, ami után kicsapták az óvodából. A nő közlése szerint a gyereket azóta rémálmok gyötrik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik