Élet-Stílus

A legjobb „nem karácsonyi” karácsonyi filmek

Die hard (die hard, bruce willis, )
Die hard (die hard, bruce willis, )

Elege van az ünnepek alatt a tévékben agyonjátszott negédes, karácsonyról szól karácsonyos karácsonyi filmekből, de családja mégis karácsonyi filmeket akar nézni? Akkor válogasson erről a listáról!

Die Hard

Mi is lenne más az első a listánkon, mint az időtállóságát már több mint 25 éve bizonyító zseniális „Drágán add az életed”, amelyben a tökös New Yorki zsaru magukat terroristának álcázó rablókat lövöldöz szét egyre koszosabbá váló atlétában és mezítláb egy kaliforniai toronyházban a karácsonyi céges buli alatt. „Nekem is van géppisztolyom, ho-ho-ho

 

Szörnyecskék

A Steven Spielberg felügyelete alatt készült vígjáték minden televízió karácsonyi műsorának kötelező darabjának kéne lennie, legalább annyira, mint a Szörnyecskék forgatókönyvét író Chris Columbus által később rendezett “Reszkessetek, betörők!”. Mint minden karácsonyi film, ez is egy szupercuki, bájos és aranyos – horrorfilm. 

 

 

Iron Man 3

Robert Downey Jr. harmadik alkalommal ölti magára a Vasember jelmezét a sorozat legjobb  és egyben karácsonyi, de legalábbis karácsonykor játszódó darabjában. Vicces párbeszédek, laza szövegek, Robert Downey Jr, Robert Downey Jr és Rober Downey Jr.  És persze karácsony, a Shane Black rendezte filmben.

Kiss Kiss Bang Bang

Egy újabb film, amit Shane Black rendezett és írt, és amiben – igen – Robert Downey Jr parádézik egy kissé szerencsétlen tolvaj szerepében. Egy film noir utalásokkal teli bűnügyi vígjáték, egy meglepően vicces Val Kilmerrel.

A cingár férfi (The Thin Man)

Egy újabb bűnügyi vígjáték, méghozzá egy kifejezetten zseniális alkotás az 1930-as évekből, ami máig nem vesztett frissességéből, egy, még a filmrajongók táborában is felháborítóan kevéssé ismert alkotás, aminek kultuszstátuszban kéne lennie. A Dashiell Hammet regényéből készült filmben Nick, a nyugdíjba vonult magánnyomozó felesége unszolására göngyölít fel egy gyilkossági ügyet karácsonykor, nejével együtt végig alkoholizálva az egész filmet. 

“A következő embert, aki “Boldog Karácsonyt” kíván, megölöm.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik