Élet-Stílus

Büntetésből elvette egy vak kisfiú botját az iskola, és megalázó helyettesítőt adtak neki

Dakota-Nafzinger(960x640).jpg (vak kisfiú, )
Dakota-Nafzinger(960x640).jpg (vak kisfiú, )

A nyolcéves gyereknek egy habszivacsból készült úszórudat adtak a bot helyett, hogy az segítse a közlekedésben.

Az amerikai Kansas Cityben található általános iskola vezetése szerint azért vették el Dakota Nafzingertől a botját, mert az iskolabuszon rosszul viselkedetett, megütött valakit a bottal és ezzel a módszerrel büntették – jelentette a Fox4 televízió. A gyerek szülei szerint azonban nem a büntetés volt a célja az iskolának, hanem az, hogy megalázzák, hiszen miért másért vették el volna el tőle azt a tárgyat, amit folyamatosan használ. „Az a szeme” – mondta a televízió riporterének a gyerek anyja.

Az iskola vezetése megerősítette, hogy az ő döntésük volt az is, hogy a bot helyett egy úszásoktatásra használt, habszivacsból készült úszórudat adjanak a kisfiúnak. Elmondásuk szerint erre azért volt szükség, mert a gyerek nyugtalan és izeg-mozog, ha nincsen nála botja, ezért kellett valami, amit folyamatosan foghat. A fiú elmondta: az iskolában közölték vele, hogy két hétig kell az úszórudat használnia, amivel „sokkal nehezebb” az élete, hiszen alig veszi hasznát a közlekedésben.

 Dakota Nafzingert a botja helyett neki adott úszórúddal
Fotó:Fox4 

A Fox4-nek az iskolában elmondták azt is, azért vehették el a botot, mert az az iskola tulajdona, amit a gyerek akkor kapott meg használatra, amikor az év elején beiratkozott az intézményben.

A gyerekről szóló hír kedden ment le a televízióban, és az iskola már másnap elnézést kért az eset miatt a családtól, közölve, hogy hibát követtek el, és a vak kisfiú visszakapta a botját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik