Élet-Stílus

A legvagányabb fényjáték egy teljes utcát bevilágít – videó

Drónnal vették fel a látványos bemutatót, ezt már nehéz lesz felülmúlni.

Amióta valaki kitalálta, hogy nemcsak a karácsonyfáját, de a házát is feldíszíti égősorral, azóta az emberiség egy része egyfajta világméretű vetélkedő részesének érzi magát, és arra törekszik, hogy minél csicsásabb és színesebb és világítóbb dekoráció borítsa fényárba az ingatlanját.

Évről-évre egyre brutálisabb fényjátékokat bemutató képek jelennek meg az interneten, ezeknél már csak a videók a durvábbak, amelyekről kiderül, hogy az izzók zenére villannak fel, koreográfiára, szinkronizálva – hogy egyéb idegen szavakat ne is említsünk. Az egyik tavalyi nagymenő például az Ylvis rókás dalára komponált ízléses szett volt.

Persze van, akit az sem villanyoz fel eléggé, ha csak saját házát villanyozhatja fel: a Yucaipa (Kalifornia) városában élő Jeff Maxey – hogy a nevére is utaljunk – kimaxolta a témát, és a programozható izzósorok segítségével az egész utcát fényárba borította. Ez már sorrendben a negyedik év, hogy a szomszédok összefognak, és villanyszámlájukat nem kímélve összeállítják a fényorgiát.

És hogy még látványosabb legyen a show – drónnal készítettek róla felvételeket.

Íme a Trans-Siberian Orchestra Wizards in Winter című opuszára készített fényjáték.

Itt pedig a cseppet elcsépelt Mariah Carey-slágerre, az All I want for Christmas is you-ra gyúlnak a fények; ez a felvétel, ha lehet, még látványosabb, tekintve, hogy az utcát már teljes sötétség borítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik