Élet-Stílus

Egy igazán édes karácsonyi emberkísérlet

Nagyszabású emberkísérletre szántam el magam, melynek hozzávalói szaloncukor és egyéb apró édességek, ajándékozó kedvű résztvevők és sok-sok buszsofőr.

Eljutottunk az év utolsó hónapjához, mikor a legkevesebbet van világos, és még az időjárás se a legszebb arcát mutatja nekünk. Ráadásul a nap bármelyik szakában tud dugó lenni, mindenhol sorba kell állni, és persze közben nekünk meg ezerfelé kéne rohannunk. A decemberben viszont az a jó, hogy a közelgő ünnepekre hangolva máskor talán értelmetlen hülyeségnek tűnő kedvességekre is képesek vagyunk. Egy ilyen akciósorozat áldozatainak szemeltem ki az ország buszsofőrjeit és keresek most hozzá tettestársakat.

Édesítsd meg az utat!

Az akció Facebook-oldala

A lényeg, hogy a Mikulás utáni héten, tehát december 8-tól 14-éig otthon tárazzatok be magatoknak némi szaloncukrot vagy egyéb apró édességet, és ezt akármilyen buszra szállva, ha megfelelő célszemélynek érzitek a buszsofőrt, adjátok oda neki. Utómikulásra, az egész évért vagy csak, hogy jobb legyen a napja, meg persze a tiétek is. Mert a kísérletem arra a feltevésre alapszik, hogy egy-egy ilyen kedves gesztussal magatoknak is jobb kedvet csináltok.

Van egy idevágó kedves sztorid?

Oszd meg velünk! Küldd el az info@24.hu-ra!

És hogy miért éppen a buszsofőröket pécéztem ki? Egyrészt ők a legkönnyebben megközelíthetők, például nehezen tudom elképzelni, hogy metróvezetőket lepjünk meg hasonló akcióval. Másrészt rájuk országszerte le lehet csapni az édességekkel. Harmadrészt az egész ötlet onnan jött, hogy óbudai révén rengetegszer mentettek meg sokperces fagyoskodástól azok a kedves sofőrök, akik úgy érezték, hogy attól még, hogy a garázsba viszik a járművet, szállíthatnak utasokat vele. De említhetném a legendás budapesti éjszakai buszos sofőrt is, aki viccekkel szórakoztatta a tömeget, meg minden megálló előtt bemondta, hogy az ajtók a jobb oldalon nyílnak. Vagy éppen a tavaly nyáron megismert, középkorú versenyzőnket, aki túlvitt a megállón, és mikor megkérdeztem tőle, hogy ugyan miért nem állt meg a jelzésem ellenére, csak annyit mondott: Bocsánat, csak szerelmes vagyok, és az én koromban ez már veszélyes.

Ha kedvet kaptatok, csatlakozzatok a jövő heti „meglepetésakciónkhoz”! Szaloncukrokra, buszra és kalandra fel!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik