Élet-Stílus

Patkánymérget etetett férjével a gyerekfeleség

A 14 éves nigériai lány minden bizonnyal így próbált meg menekülni a házasságból, amibe szülei kényszerítették.

Azután, hogy szülei unszolására igent mondott egy kétszer annyi idős férfinak, mint ő, a 14 éves Wasila Tasi’u olyan ünnepi ételt tett férje és a férfi barátai elé, amibe ezt megelőzően patkánymérget kevert. A gyanú szerint a fiatal lány azért mérgezhette meg 35 éves férjét, Umar Sanit, mert nem látott más kiutat a házasságból, amibe szülei kényszerítették. Ha bebizonyosodik, hogy előre megfontolt szándékkal ölt, a fiatalt lányt akár halálra is ítélhetik, annak ellenére, hogy még kiskorú.

Az eset természetesen komoly indulatokat váltott ki Nigéria-szerte. A helyi civilszervezetek a tárgyalás megkezdése óta követelik, hogy a lányt ne bűnösként, hanem áldozatként kezeljék a helyi bíróságon.


Wasila védőjével beszélget – Kép forrása: AFP 

Hétévessel vetette meg a patkánymérget

A napok óta zajló tárgyaláson kiderült, a fiatal lány a mérget nem saját maga vásárolta. „Volt egy segítője” – nyilatkozta az ügyész, Lamido Abba Soron-Dinki, aki elárulta, Tasi’u férje másik feleségének a húgát kérte meg arra, szerezze be neki a szert, amivel később megölte férjét és négy barátját. „Azt mondta, a szobája hemzseg a patkányoktól, ezért kell neki méreg” – vallotta a hétéves kislány, Hamziyya.

A vád a hétéves kislány mellett egyébként megszólaltatta a férj egyik barátját, Abuwa Yusufot is, aki aznap szintén részt vett a házasságkötést ünneplő ebéden, de szerencséjére alig evett az ételből. „Homokszerű, fekete szemcséket láttam az ételben, ami elvette az étvágyamat. Nem úgy a társaság többi tagjának, akik jóízűen falatoztak tovább.” Yusuf elmondta, Sanin már néhány óra múlva látszott, hogy rosszul van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik