Élet-Stílus

Ő az igazi milliódolláros bébi

Csillagászati összegű számlát kapott egy hawaii kórháztól a váratlanul a nyaralása alatt szülő kanadai nő.

Pénzügyi rémálommá vált egy kanadai házaspár hawaii álomnyaralása. Egy nem várt koraszülés, és az azt követő kórházi kezelés miatt egymillió dolláros számlát küldött nekik az amerikai kórház – írja a CTV News.

Jennifer Huculak és a férje 2013 októberében utaztak az Egyesült Államokhoz tartozó trópusi paradicsomba. Az asszony hathónapos terhes volt, de mivel az orvos engedélyezte neki az utazást, egy egészségbiztosítás megkötése után repülőre ült párjával.

A második nap reggelén azonban teljesen váratlanul elfolyt az asszony magzatvize, így azonnal kórházba szállították. A következő hat hetet Jennifer Huculak egy kórteremben töltötte, majd a vártnál kilenc héttel korábban életet adott kislányának, aki két hónapig volt a koraszülött osztályon.

 Az első fotó Kanadában (kép: Facebook)

A gyermek lassacskán egy éves lesz, és teljesen egészséges. A kórház azonban közel egymillió dolláros számlát állított ki az anya és a gyermek gondozásáért. A biztosító pedig nem hajlandó fizetni, mert szerintük az asszonyt terheli a kockázat, amiért várandóan kelt útra. Arra hivatkoznak, hogy az anya veszélyeztetett terhes volt, így a kártérítés nem ítélhető meg a számára a cégszabályzat szerint.

A nő szerint viszont egyáltalán nem igaz, hogy veszélyeztetett lett volna. Volt ugyan egy hólyagfertőzése, ami enyhe vérzést okozott, de mind a kanadai, mind a hawaii orvosa megállapította, hogy ennek nem volt köze a koraszüléséhez. A biztosító ennek ellenére tagadja meg, hogy fizessen.

„Amikor megláttam a számlát teljesen összeszorult a gyomrom, alig hittem a szememnek. Ki engedhetné meg magának, hogy egy ekkora összeget kifizessen?” – mondja az anya, majd felháborodva közli azt is, hogy a tájékoztatóban, amit a biztosítás megkötése előtt áttanulmányozott egyetlen szó sem szerepelt az utazás előtt fennálló állapotra vonatkozó szabályokról.

A család egyelőre nem tudja, mi tévő legyen: harcoljanak tovább a biztosítóval, jelentsenek magáncsődöt, vagy egyszerűen várják meg, mi történik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik