Élet-Stílus

Eladó a Keresztapa háza

A Francis Ford Coppola legendás filmjében a Corleone család főhadiszállásaként feltűnő házat 2,9 millió dollárért hirdették meg.

Eladó az a New York-i ingatlan, amely a Corleone család főhadiszállásaként tűnt fel az 1972-es A Keresztapa című filmben – írja a BBC.

A családi házként funkcionáló villa, melyben öt hálószoba, és hét fürdőszoba van, Staten Island-en fekszik. Két éve, a filmhez hűen újították fel – mondta el Joseph Profaci ingatlanügynök.

„A jelenlegi tulajdonosok bámulatos munkát végeztek, az első emeleten berendeztek egy dolgozó szobát, ami pontosan úgy néz ki, mint a filmben.” Az épületben egyébként összesen tizenöt szoba van, köztük egy edzőterem, és egy játékszoba. Emellett van négy garázs és egy úszómedence a kertben. Az ingatlant 2,9 millió dollárért (713 millió forint) hirdették meg.

Az épület, amely a Marlon Brando által alakított Vito Corleone tulajdonát képezte az Oscar-díjjal jutalmazott filmben, a mozi elején lévő esküvői jelenetben is látható. A valóságban Francis Ford Coppola mindössze a ház Tudor-kor inspirálta külső részét vette fel. Az 1971 tavaszi forgatás során a díszlettervezők gengszteresebbre szabták át az ingatlant, amelyet ál-téglafallal és kovácsoltvas kapuval egészítettek ki. A mozi stábja összesen öt házat alakított át az utcában a Corleone család lakókomplexumának megalkotásához – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik