Élet-Stílus

Új és veszélyes őrület: selfie-k medvékkel

Látjátok, ott egy maci a háttérben, menő vagyok!

Íme egy újabb remek példa az emberi hülyeség határtalanságára: a medvés selfie. Kaliforniában, a Tahoe-tó partján fekvő South Lake Tahoe városában kezdett el terjedni az idióta trend, ahol a helyi erdőben egyre többen szórakoznak azzal, hogy macik közelébe merészkednek és velük közös önfotót lőnek.

A medvés selfie rendkívül népszerű, annak ellenére, hogy a helyi szervek nem győzik figyelmeztetni a fotózkodókat: amennyire békés állat tud lenni a mackó, annyira kiszámíthatatlan. Ráadásul a vártnál gyorsabban tud futni.

A mániákus önfotózók azonban mit sem törődnek a figyelmeztetésekkel; sem azzal, hogy a medvéket feleslegesen háborgatják, plusz magukat és/vagy másokat életveszélybe sodorhatnak ezzel a hülyeséggel – egyre több #BearSelfie címkével ellátott fénykép kerül fel az Instagramra és más közösségi felületekre. A helyzet kezd elfajulni: az illetékesek nem zárják ki, hogy a teljes környéket lezárják a látogatók elől.

Ami persze itt jelenthet(ne) megoldást, azonban az idiotizmus terjed, és már más medvék által lakott területeken (például kanadai erdőkben) is megjelentek a katasztrófafotósok. És hogy mennyire nem kamuznak a hivatalos szervek: csak idén, csak Észak-Amerikában már öt végzetes medvetámadás történt.

Hogy készült-e előtte közös selfie, nem tudni.

#hellomrbear #bearselfie

A photo posted by @jentwen onJul 7, 2014 at 2:28pm PDT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik