Élet-Stílus

Letépte a kontaktlencse a 42 éves nő szaruhártyáját

A skót asszony attól retteg, a látása tartósan károsodni fog a hibás lencsék miatt.

„Még életemben nem éreztem olyan fájdalmat, mint azon a vasárnap reggelen” – emlékszik vissza kálváriája legelejére a 42 éves tanárnő, Nicola Cavanagh. A skót asszony előző nap este egy Halloween-partyra volt hivatalos, és a rendezvény kedvéért jelmezbe bújt, melynek egyik fontos eleme volt a színes kontaktlencse. „Eszembe se jutott, hogy valami bajom lehet, ezért gondolkodás nélkül betettem a szemembe.”


Kép forrása: mirror.co.uk 

A gondok másnap reggel kezdődtek, miután Nicola hazaért a buliból. „Megpróbáltam kivenni a lencséket a szememből, de képtelen voltam rá. Több mint másfél órát kínlódtam, ezalatt végig vizeztem a szememet és a lencséket is. Abban bíztam, hogy előbb-utóbb csak sikerül őket kivenni a szememből.” Mikor végre sikerült megszabadulnia a lencséktől, Nicola szemcseppet csöpögtetett a szemébe, majd aludni ment.

„Ekkor kezdődött a pokoli fájdalom. Tudtam, hogy ez nem normális, ezért azonnal felkerestem az orvosomat, aki szemspecialistához küldött.” A vizsgálat során kiderült, Nicola szemét súlyosan károsította a kontaktlencse: mint kiderült, letépte a szaruhártya legfelső rétegét. „Azóta fájdalomcsillapítókon és más gyógyszereken élek. Képtelen vagyok dolgozni, mert még a telefonom képernyőjét sem látom” – panaszolja az asszony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik