Élet-Stílus

Hazazavarták a lánynak öltözött fiúdiákokat

Washington állam egyik iskolájában komoly vitát váltott ki a női ruha.

Újabb amerikai oktatási intézményben tört ki ruhabotrány. Ezúttal Randle (Washington állam) középiskolájában fajult el az öltözködés körüli vita: a suliban épp különleges hetet rendeztek (Spirit Week nevű, iskolai szellemet középpontba állító, eseményekben gazdag speciális napok), amikor két diák – név szerint Chandler Krueger és Mason Mudge – ruházatát „problémásnak” minősítették. Egyikük Nicki Minaj énekesnőre akart hasonlítani, a másik pedig Miss Amerikának öltözött.

Választhattak: átöltöznek vagy hazamennek. Hazamentek.


Fotó: KING 5 News / Facebook

A történet azonban itt még nem ért véget, mert másnap, amikor újra megjelentek az iskolában, azt láthatták, hogy egy tucat diáktársuk – a vezetőség előző napi döntése ellen tiltakozva – ellenkező nemre jellemző ruhában jelent meg: a fiúk lányoknak öltöztek és fordítva. Őket már nem küldték haza.

Az ügy jókora nyilvánosságot kapott, és az intézmény vezetői magyarázkodni kényszerültek. Elmondásuk szerint nem az váltotta ki a haragjukat, hogy a diákok az ellenkező nem ruhatárából válogattak; hanem az, hogy az általuk viselt darabok – nemtől függetlenül – nem feleltek meg az iskolai dress code elvárásainak.

Emlékezhetünk, hogy tavasszal egy texasi iskolában zavargások törtek ki az öltözék-razziák után, korábban Chicagóban pedig a cicanacit viselő lányoknak kellett szembenézniük az iskolai szigorral.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik