Élet-Stílus

Mindenkiből hülyét csinál a krétai krokodil

A helyi erők kudarca után a világ első számú krokodilvadásza számára is túl nagy falatnak bizonyult a víztározóban tanyázó krokodil befogása.

A csaknem kétméteres hüllő júliusban tűnt fel a Rethímno kikötővároshoz közeli tóban, többen is látták, lefotózták és el is nevezték Szifisznek. Krétai tudósok és a helyi katasztrófavédelem eleinte egy döglött tyúkkal akarta belecsalogatni egy ketrecbe, de az állat nem ment lépre. Végül augusztus végén Krétára hívták a világ legjobb élő krokodilvadászát, a francia Olivier Behrát, de neki sem sikerült lépre csalni az állatot.

A Ta Nea című görög lap szerint a már több mint 100 krododilt elfogó Behra csak annyit tudott megállapítani, hogy a hüllő 1,8 méter hosszú, és 4-7 éves lehet. A nemét neki sem sikerült kiderítenie. A hatóságok úgy vélik, a krokodilt eleinte háziállatként tarthatták, ám amikor túl nagyra nőtt, szabadon engedték.

A rethímnói tározó környékén élő embereknek jó üzlet a titokzatos tavi krokodil. Július óta nap mint nap sok kíváncsiskodó gyűlik össze a víz partján, a kávézók és a kocsmák tele vannak, a boltok krokodilos emléktárgyakat árusítanak – tudósít az MTI. Talán ez is közrejátszik abban, hogy a helyiek egy része már nem akarja az állat befogását. A francia krokodilvadász egyik akciója idején például egy helybéli akkora lármát csapot dudával és hangszóróval, hogy a krokodil rögtön elrejtőzött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik