Élet-Stílus

Kifogyott a férfiakból egy falu, önként jelentkező Don Juanokat keresnek

A hatszáz fős település fiatal, és igen vonzó, ámde roppant magányos hölgyei csak arra várnak, hogy végre rájuk találjon a szerelem.

Férfihiány: néhány éve ezzel a meglepő problémával kénytelen megbirkózni egy délkelet-brazíliai kisfalu, név szerint Noiva de Cordeiro. A 600 fős településről azután tűntek el teljesen az egyedülálló, fiatal férfiak, hogy az anyák 18 éves koruk után szó szerint száműzték fiaikat, és férjeiket is, akik legfeljebb hétvégente tehetik be a lábukat a faluba.

Az egyedülálló férfiak hiánya egyébként nem is az idősebb korosztályt érinti rosszul, sokkal inkább lányaikat, akik a húszas éveik elején azzal kénytelenek szembesülni, hogy még sosem estek szerelembe, mi több, nem is találkoztak korukbeli fiatalemberrel.


Képek forrása: Facebook 

„23 éves vagyok, de már idejét sem tudom, mikor csókolóztam utoljára férfival” – mondta a brit Mirror magazinnak Nelma Fernandes, a falu egyik lakója, majd hozzátette, kortársaival megunták, hogy a faluban csak olyan férfiakkal találkoznak, akik már nősek, vagy valamilyen úton-módon a rokonuk.

„Nem szeretnénk innen elköltözni, de a problémánkat orvosolni kell” – mondja egy másik lány, aki a brit lappal megosztotta a falu történetét is. „Noiva de Cordeirot Maria Senhorinha de Lima alapította azután, hogy kiátkozták családjából, mert elmenekült egy kényszerházasság elől. Azóta ide gyűlnek a hasonló, hányattatott sorsú nők, akik menekülnek a családjuk és a társadalom elől.”

 

Az, aki úgy gondolja, szívesen meglátogatná a szerelemre és gyengédségre áhítozó hölgyeket, jó ha tudja, a faluban mindenkinek a nők szabályai szerint kell élnie. „Ez az egy módja annak, hogy fenntartsuk azt a nyugalmat és harmóniát, amit a hosszú évek alatt sikerült kialakítanunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik