Élet-Stílus

Láthatóvá teszi a vaginát egy új fürdőruha

A szokatlan darab nem eladásra készült, ennek ellenére rengetegen érdeklődnek utána.

Egy brit diák különleges grafikájú fürdőruhákkal igyekszik felhívni a figyelmet a társadalom által kialakított, idealizált testkép, az ettől eltérő alkatúakat érő megszégyenítés és a családon belüli erőszak problémáira.

Az Independent brit lap értesülései szerint az észak-kelet Angliából származó 18 éves Eleanor Haswell küldetésének tekinti, hogy a nők jobban elfogadják saját testüket, ezért anatómiailag pontos ábrákkal ellátott fehérneműket tervezett Why Are You So Afraid Of Your Own Anatomy? (Miért félsz ennyire saját anatómiádtól?) nevű projektje keretében.

Az összeillő szettek a női test jellegzetességeit, a mellek és a vaginák anatómiáját mutatja be. A különleges tervezésű fehérneműk nem eladásra készültek, kizárólag művészi céljuk volt.


Kép forrása: Eleanor Haswell 

“Rengeteg megkeresést kaptam olyanoktól, akik ilyen termékeket akartak vásárolni, de nekem nem az volt a célom, hogy piacra dobjam a holmikat” – magyarázta Haswell az Independentnek adott interjújában. “De nagyon örülök, hogy ekkora figyelem irányul a műveimre.”

Haswell főként fényképeket használt számos, a feministákat foglalkoztató téma bemutatására. “Próbáltam olyan aktuális témákat megfogni, amelyek a társadalomban gyökerező problémákra hívják fel a figyelmet. A body shamingnek nevezett jelenséget választottam, mivel számtalan olyan megjegyzéssel találkozni nap mint nap, amely arra irányul, hogy megszégyenítse a nőket, akik például úgy döntenek, hogy nem borotválják a szőrzetüket. Őket természetellenesnek és undorítónak szokták bélyegezni.”

Kíváncsi a különleges kollekció többi darabjára? Tudjon meg róla többet a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik