Élet-Stílus

Unokája hozta vissza az életbe a gyászoló nagyit

Ha nincs a tízéves kislány, a 71 éves özvegy minden bizonnyal a férje után hal.

Tricia és férje, Charlie 55 hosszú évet töltöttek el boldogságban és egyetértésben, annak ellenére, hogy a férfi az utolsó néhány évben súlyos beteg volt. Tricia, aki saját bevallása szerint már sokkal nyíltabban és szívesebben mesél férjéről, a Daily Mail című brit lapnak elárulta, miután Charlie megkérte, szinte gondolkodás nélkül mondott neki igent. 1962-ben volt az esküvőnk és azóta szinte elválaszthatatlanok voltunk.


Képek forrása: Daily Mail 

Az özvegy azt is elmondta, ipari fotósként dolgozó férje egészségi állapota 67 éves korától kezdett rohamosan romlani. Egy agyvérzés következtében először megromlott az egyensúlyérzéke, emiatt a munkáját is fel kellett adnia. „Sok időbe telt, mire összekapta magát, de nem adta fel” – emlékszik vissza Tricia, majd hozzáteszi, noha életük közel sem volt olyan, mint az agyvérzés előtt, minőségi életet tudtak élni.

Az idő előrehaladtával Charlie állapota azonban fokozatosan egyre romlott: előbb a szívével kezelték, majd később a májával is. Végül 81 éves korában, egy tüdőgyulladás következtében halt meg – mondja Tricia, aki az első pillanattól az utolsóig férjével maradt. „Emlékszem az utolsó pillanatokban könyörögtem a mindenhatóhoz, hogy ne vegye el őt tőlem. Képtelen voltam elfogadni, hogy életem hátralevő részét nélküle kell töltenem” – árulta el.

 

Charlie halála után Tricia összeomlott. Nem tudta felvenni a régi élet fonalát, és a gyász miatt súlyos depresszióba esett. Három gyermeke tehetetlenül nézte édesanyja szenvedését, mígnem egyiküknek eszébe jutott Mimi, Tricia tízéves unokája. A kislány szoros kapcsolatban élt nagyszüleivel, mivel sokat vigyáztak rá, szinte szüleiként szerette őket.

Végül a mindig mosolygós, szőke kislány életvidámsága segítette át Triciát a legsötétebb pillanatokon. Ma már naponta, együtt járnak ki Charliehoz a temetőbe, a nagymama pedig rengeteget mesél unokájának róla, amit a kislány mindig nagy élvezettel és érdeklődéssel hallgat. „Nélküle ma már biztosan halott lennék” – állapítja meg Tricia, majd hozzáteszi, Mimi ösztönösen tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy jó kedvre derítse őt. „Csodás páros a mienk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik