Élet-Stílus

Vicces videóval kampányolnak a részeg strandolás ellen

Menő baleset-megelőzési hirdetés Fehéroroszországból.

Zseniális videót készített a belorusz rendkívüli helyzetek minisztériuma. Az ittas fürdőzés problémájára akarták felhívni a figyelmet a szakemberek, elsősorban azért, mert az országban az idei statisztikák szerint a vízbe fulladt emberek 80 százaléka alkoholos állapotban ment be a vízbe.

A minisztériumi illetékesek megtehették volna, hogy – amolyan 60-as évek stílusban – telerakják a strandokat a „részegen vízbe – soha” jellegű agit-prop plakátokkal; de úgy tűnik, fehéroroszéknál is modern idők járnak: profi spotot gyártattak egy ügynökséggel; azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a fiatalok majd úgyis megnézik, like-olják, megosztják a közösségi oldalakon, és hátha amikor legközelebb kimennek a strandra, eszükbe jut, mekkora baromság részegen csobbanni.

A videó elején a stáb lázas előkészületeit láthatjuk; majd pedig a fürdőzőket, akik már délben bevodkáztak. Aztán egyikük elindul a víz felé…

Nem lőnénk le a poént, egyedül annyit kell előzetesen elárulni, hogy a bácsik a végén „az ittas fürdőző emlékére” feliratú molinót emelik magasba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik