Élet-Stílus

Betiltották a meztelenkedést a nudista paradicsomban

Elírták a helyi rendeletet, a hatóság elkezdte megbüntetni a megdöbbent turistákat.

A dél spanyolországi Vera városa hosszú évek óta a meztelenség szerelmeseinek közkedvelt úti célja volt. A város gyakorlatilag a teljes idegenforgalmát a nudistákra építette: vannak szállodák, melyeknek teljes területén kedvükre meztelenkedhetnek a vendégek, a tengerpartot meg nemes egyszerűséggel „a világ legjobb nudista strandja”-ként hirdetik.

Vera tavaly nyáron azzal került be hírekbe, hogy ott döntötték meg a meztelen fürdőzés világrekordját: 729 ember mártózott meg egyszerre, fürdőruha nélkül a Földközi tengerben.

Érthető, hogy turisták értetlen megdöbbenéssel fogadták, amikor a hatóságok elkezdtek nekik 100 és 300 euró közötti büntetéseket osztogatni, pont azért a dologért, aminek szabadságáért Verát választották nyaralásuk helyszínéül.

Az önkormányzatnál nem győznek bocsánatot kérni az érintettektől, és egy apró elírásról beszélnek, aminek eredményeképp tényleg betiltották a meztelenkedést. A helyi jogszabály azonban nem hagy mérlegelési lehetőséget a rendőrségnek: büntetniük kell, ha valaki meztelenül, vagy ha egy hölgy akár felső ruházat nélkül nyilvánosan mutatkozik. Kivéve, ha az eset egybe vág a hatodik paragrafus, ötvennyolcadik bekezdésével. Csakhogy, az ötvennyolcas bekezdés nem létezik.

„Nyilvánvaló, hogy nem akarjuk saját magunkat lábon lőni” – Antonio Fernándezt, a néppárt helyi szóvivőjét a The Local spanyol kiadása. „Hibát követtünk el, amit ki fogunk javítani, amilyen gyorsan csak lehet” – ígérte. Addig viszont „a világ legjobb nudista strandján” tilos a vetkőzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik