Élet-Stílus

Ez a kőgazdagok legnagyobb problémája

Területfejlesztési vita robbant ki a világ leggazdagabb emberei között a Bahama-szigeteken.

Több mint száz ember, köztük Sean Connery skót színész és Nicholas Brady egykori amerikai pénzügyminiszter is aláírt egy, a bahamai kormány ellen benyújtott keresetet. Ebben Peter Nygard kanadai divatmágnás maja-tematikájú komplexumának átépítésével kapcsolatban felmerült aggályokat taglalja.

A héten benyújtott kereset aláírói azzal vádolják a helyi kormányt, hogy visszatartotta a New Providence-i Lyford Cay lakóparkban álló majdnem 14 ezer négyzetméteres komplexum átépítésére vonatkozó adatokat. Nygard szóvivője nem reagált az üggyel kapcsolatos megkeresésre. Az épületegyüttes súlyosan megrongálódott egy 2009-es tűzben, amelyet a hatóságok balesetnek nyilvánítottak. Az öt évvel ezelőtti balesetet megelőzően mások mellett George Bush volt amerikai elnök, a színész Robert DeNiro és Michael Jackson is megfordult az épületegyüttesben.

A kereset szerint Nygard korábban jelentős környezeti károkat is okozott a területen az állandó felújítási munkálatokkal, amelyekhez nem kért engedélyt. A Nygard Cay (Nygard szigetecske) néven ismert komplexuma átépítéséhez a kanadai divatmágnás az ingatlan körüli területekhez is hozzáférést akar szerezni, ami hatalmas felháborodást váltott ki a többi lakó részéről.

A kereset benyújtói az átépítési munkálatokra vonatkozó nyilvános konzultáció folyamatának bírósági felülvizsgálatát kérik. A bahamai legfelső bíróság hamarosan dönt arról, hogy meg lehet-e lépni a következő lépcsőfokot az ügyben. A Save the Bays nevű helyi környezetvédelmi csoport hasonló keresetet nyújtott be Nygard ellen, azzal vádolva a divatmágnást, hogy környezeti károkat okoz építkezéseivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik