Élet-Stílus

Meghaltak az ikrek, miután szüleik nemet mondtak a műtétre

A szétválasztás minden bizonnyal megölte volna a fiúkat, akik közös szívvel és májjal születtek.

A pennsylvaniai szülők, Michelle és Kody Stancombe életük eddigi legnehezebb döntését hozták, amikor nemet mondtak újszülött sziámi ikreik szétválasztó műtétjére. Egyrészt mert szerettek volna esélyt adni Andrewnak és Garrettnek egy hosszabb életre, csakhogy megtudták, hogy a sziámi ikerfiúk, akik közös szívvel és májjal születtek, nagy eséllyel nem élik túl a beavatkozást. Ezért úgy döntöttek, műtét helyett inkább hazaviszik a kicsiket, és kiélveznek velük minden egyes pillanatot, legyen az bármilyen kevés is.

Kép forrása: Indiana Gazette

A két kisfiúnak, akiknek az orvosok születésük pillanatában mindössze 25% esélyt adtak, hogy megélik a másnapot, végül 76 nap jutott. Ezalatt a rövid idő alatt azonban rengetegen zárták őket a szívükbe, és drukkoltak nekik, hogy csoda történjen. Két hónappal a születésük után, kedd hajnalban azonban örökre elaludtak. Gyászoló szüleik a gyerekek halálhírét a Facebook-oldalukon tették közzé, melyben egyúttal megköszönték mindenkinek a sok szeretet és a támogatást, amit ez idő alatt kaptak.

A szülők egyébként a terhesség elején, egy rutin orvosi vizsgálaton tudták meg, hogy sziámi ikreket várnak, és bár az orvosaik abortuszt javasoltak, mert a közös szívvel születő sziámi ikrek túlélési esélyei nagyon alacsonyak, a szülők végül mégis úgy döntöttek, megtartják a babákat. Végül április 10-én, a terhesség 36. hetében, császármetszéssel segítették őket a világra, és bár a kiírt időpontnál jóval korábban születtek, szerencsére nem volt szükségük inkubátorra, se hosszú kórházi tartózkodásra.


Kép forrása: New York Daily News

„Boldogok vagyunk, hogy ez a két kis csoda részese volt az életünknek” – idézte az édesanyát az Indiana Gazette című amerikai portál. Michelle a lapnak azt is elárulta, bár gyermekei elmentek, jelenlétüket még mindig érzi maga körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik