Élet-Stílus

Majdnem belehalt a romlott májkrémbe

A győri férfi botulizmus miatt került intenzív osztályra, de nem az elhíresült gombás készítmények miatt.

A Kisalföld beszámolója szerint a 37 éves győri férfi három hete lett rosszul, miután egy pár napja lejárt szavatosságú májkrémet evett. Először csak gyomorrontásra gyanakodott, de két nap alatt nemhogy javult volna az állapota, mire kórházba ért, elvesztette az eszméletét.

A doktornő azonnal felismerte, hogy botulizmusról van szó. Ez volt a férfi szerencséje, így időben el tudták kezdeni a kezelést, de a tüdőgyulladás és vérmérgezés már elkerülhetetlen volt. Hetekig élet-halál között lebegett a férfi.

Hivatali vizsgálatok bizonyítják, hogy a kis híján végzetes ételmérgezést nem az egri kistermelő gombás készítménye okozta, amelyről a közelmúltban hallhattunk sokat. Egyértelműen a májkrém okozta a bajt, de a szakemberek azt mondják: másnak nem kell mérgezéstől tartania – derül ki a cikkből.

Májkrém? Csináljuk inkább otthon!

Ipari szalonna, azaz zsír, önállóan nem eladható állati részek, keményítő, burgonya, na meg valamennyi máj is (van, amikor csak 6-9%!) kerül a legolcsóbb májkrémekbe – avagy hívhatnánk a májkrémes szendvicset kenhető bőrporos szendvicsnek is. Csináljunk inkább otthon májkrémet, nem bonyolult, és sokkal finomabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik