Élet-Stílus

Így készíthet öblítőt házilag

Tiszta ruhákat szeretne olcsóbban, de nem szívesen mond le a friss illat élményéről? Megmutatjuk a megoldást!

Most biztos azt gondolják, ilyen módszer nincs, mert csak. Mert egész egyszerűen nem létezhet, vagy ha létezik is, olyan brutálisan drága, hogy nem éri meg. Pedig a friss, tiszta és ráadásul jóillatú ruha, ami egy kis fifika, némi mosószappan, ásványvíz és ecet, no meg egy titkos összetevő segítségével készül, nagyon is valóság, ráadásul az Ökoanyu blogja segítségével most önök is jobban megismerhetik.

“Mosószappant darabolok”

Ökoanyu, aki azután váltott “zöld mosószerre”, hogy megszületett a kislánya a következő receptet kísérletezte ki a színes ruhák folttalanítójához:

“Először kisebb kockákra vágok két mosószappant, majd a szuperszonikus aprítómmal a pillanat tört része alatt szappandarálékot képzek belőle (sokan reszelik, de ha van aprító a háztartásban, ez a megoldás hatékonyabb és gyorsabb). Felteszem egy nagy lábosba a két szappanból nyert darálékot hat liter ásványvízzel és nagyon alacsony lángon elkezdem melegíteni. Nem kell, hogy forrjon, az a lényeg, hogy a szappandarabok feloldódjanak.

Ha ez megtörtént, hagyom kihűlni a kutyulékot. Amikor kihűl, egy kocsonyás massza lesz az egész, de nem kell megijedni, a botmixer egy pillanat alatt újra folyékonnyá varázsolja. Gyakorlatilag kész is hat liter folyékony mosószer. Kiporciózzuk és mehet is helyére. Kicsit nyálkás lesz (azt mondanám rá, koncentrátum, és annyi is kell belőle), de nem vészes, ha valaki nem szereti így kezelni, lehet tovább hígítani. (Ha vakító fehér ruhákat szeretne, arra van külön megoldás, ezt ide kattintva ismerheti meg.)


Kép forrása: Thinkstock

Ha a mosószerünk már megvan, akkor jöhet az öblítő. Ahogy azt Ökoanyu blogjából megtudhatjuk, erre a célra nagyszerű megoldás az ecet. Sokan félnek használni, mert azt gondolják, a mosott ruha átveszi az ecet savanykás illatát. A blogger szerint azonban ez felesleges aggodalom: az ecettel öblített ruháknak ugyanis nem lesz savanyú szaga. Igaz, friss illata sem lesz nekik, amit a hagyományos öblítőktől már megszokhattunk, de erre is van megoldás.

A megoldás neve pedig: mosóparfüm.

Többet szeretne megtudni, olvassa a folytatást az Ökoanyu blogon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik