Élet-Stílus

Démon szállhatta meg a boszorkánytáblával játszó fiatalokat

Hátborzongató videó terjeng a neten egy Ouija szeánsz során teljesen bekattant nőről.

Három fiatalt szállítottak kórházba a Mexikóban fekvő San Juan Tlacotenco faluból, miután a mentők arról kaptak bejelentést, hogy egy lány, és két fiú megszállottá váltak egy Ouija szeánsz során. A legrosszabb állapotba a 22 éves Alexandra Huerta került, aki néhány perccel a játék kezdete után furán morogni kezdett, zavarodottá vált, és az öntudatát teljesen elveszítve transzba esett. Bátyja, a 23 éves Surgio Huerta, és unokatestvérük a 18 éves Fernando Cuevas hosszabb-rövidebb időszakokra elveszítették látásukat, hallásukat, és hallucinálni kezdtek. A szülők az után hívtak mentőt, hogy a helyi lelkész nem volt hajlandó ördögűzést végrehajtani a fiatalokon – írja a Daily Mail.

A lányt le kellett kötözni, hogy ne tehessen kárt magában, vagy másokban. Egy közeli város, Tepoztlan kórházában végül mindhármukat sikerült nyugtatókkal, stresszgyógyszerekkel, és szemcseppekkel lenyugtatni.

„Elég komplikált volt a megmentésük, és kezelésük” – mondta el a 46 éves Victor Demesa, a város közbiztonsági főnöke – „az izmaik folyamatosan görcsöltek, önkéntelenül mozogtak, teljesen kiszámíthatatlanul viselkedtek. Még a kórházba sem volt egyszerű eljuttatnunk őket”.

Nem ez volt az első ilyen eset, ami Ouija tábla használata közben következett be. A „beszélő-”, vagy magyarul boszorkánytáblának is hívott eszköznek meglehetősen félelmetes híre van. Az eszköz nem más, mint egy egyszerű tábla, melyen az ábécé betűi szerepelnek, a számok nullától kilencig, az „igen”, és „nem” szavak, esetleg köszöntések, mint a „hello”, vagy a „viszlát”, és szerepelhetnek rajta különböző szimbólumok, grafikák. A táblához tartozik egy úgynevezett „planchette”, vagyis egy rendszerint szív alakú, a közepén lyukas, rend szerint apró görgőkkel felszerelt mutató.

Ouija (forrás: wikipedia)

A szeánszokon a résztvevők körbeülik a táblát és ujjaikat a planchette-re helyezve megpróbálnak túlvilági lényeket megidézni. Ha sikerrel járnak, a lény elkezdi mozgatni ujjaik alatt a planchette-et, és a középső lyukat betűről betűre mozgatva írja le nekik a választ a kérdéseikre.

Kínában már a 1100 körül használtak hasonló eljárást, hogy kapcsolatba lépjenek az alvilággal, de a módszer aztán feledésbe merült. Csak XIX. századi Amerikában bukkant fel újra, amikor  Elijah Bond and Charles Kennard üzletemberek gyermekjátékként kezdték el értékesíteni a „beszélő táblát”.

Az évek múlásával az Ouija azonban eltűnt a gyerekszobákból, és egyre inkább az okkultizmussal, és a mágiával fonódott össze. Sokan számoltak be arról, hogy a tábla segítségével kaptak pontos jóslatokat, vagy válaszokat az elhunyt szeretteikre vonatkozó kérdéseikre. Még többen azonban rettenetes dolgokat élnek át Ouija szeánszokon, hasonlókat, mint a három mexikói fiatal. Az esetek többségében, egy ZOZO nevű démont tettek felelőssé a rémtettekért, aki nem tűri a tiszteletlenséget, ahogyan az a lenti videón is látszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik