Élet-Stílus

Énekesei hozták vissza a kómából a kórusvezetőt

A 64 éves férfi agyvérzés miatt került életveszélyes állapotba. Csodás gyógyulását a zenének köszönheti.

Még az orvosok sem igazán mertek reménykedni abban, hogy a 64 éves kórusvezető, Barry Todd túléli az agyvérzést és felébred a kómából. Feleségét se szerették volna hiú reménnyel kecsegtetni, ezért elmondták neki, annak a valószínűsége, hogy a férje magához tér, 100:1-hez. Carol rettenetesen kétségbeesett, ennek ellenére bízott és minden áldott nap ott ült férje ágya mellett a Coventry Egyetemi Kórházban.


Kép forrása: Birmingham Mail

Az asszony élete legnehezebb pillanatait töltötte férje ágya mellett, és szinte minden lehetséges dolgot kipróbált, hogy felkeltse őt a kómából. „Utoljára magammal vittem egy kis rádiót, és lejátszottam neki egy dalt, amin az általa vezetett kórus énekelte a Give a Little Whistle című dalt a Pinnochio című filmből. Olvastam, hogy a kómás betegek jelentős része még hall, és bíztam abban, hogy a zene stimulálja majd az agyműködését.”

Carol reményei beigazolódtak. Barry nem sokkal később magához tért. Igaz, több mint 12 műtéten esett át, és a lábát is amputálni kellett, hogy megmentsék az életét, de életben van. Sőt! Már tervezi, hogy ha a rehabilitáció végére ér, újra vezényelni fog. „Mára alig várom” – nyilatkozta lelkendezve, majd hozzátette, a kóruspróba számára mindig felemelő dolog. „A zene az, ami igazán felgyorsítja a gyógyulási folyamatot” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik