Élet-Stílus

Megvakították és a szemétbe dobták a Hitler-macskát

A gazdi szerint a macska támadói egyértelműen kinézete miatt nyomorították meg kedvencét.

„Egyszerűen elképzelni se tudom, hogy ki képes ilyesmire” – kezdi a 26 éves gazdi, Kirsty Sparrow, aki néhány nappal az eltűnése után egy szemetesben talált rá kétségbeesetten nyávogó kedvencére. „A szeme környéke annyira be volt dagadva, hogy első ránézésre úgy nézett ki, mint egy márványgolyó. Azonnal orvoshoz vittem, de hiába. A bal szemét nem tudták megmenteni.”


Képek forrása: The Daily Mail

Baz, az amúgy kedves és barátságos cirmos még a múlt hét végén kószált el otthonából. Kirsty elmondja, nem aggódott túlságosan kedvence eltűnése miatt, egyrészt mert már korábban is előfordult hasonló, Baz pedig mindig hazatalált. Másrészt, mert Bazt a környéken mindenki ismeri jellegzetes bundájának köszönhetően. A hétéves hófehér macskán két fekete folt van, az egyik épp az orra alatt, emiatt szinte mindenkit Hitlerre emlékeztet.

„Az ismerőseink többsége épp emiatt folyton Hitlernek szólítja őt, pedig kettőjük között az egyetlen hasonlóság a bajusz” – mondja Kirsty, majd hozzáteszi, kedvencét valószínűleg éppen emiatt támadhatták meg. „Miután három nap múlva sem került elő, keresni kezdtem. Végül az egyik házunkhoz közeli kukából került elő. Azonnal orvoshoz vittem, ahol kiderült, hogy Baz sérüléseit valószínűleg egy erős rúgás okozta. Óvatosan rákérdeztem, nem lehet-e mégis, hogy egy autó ütötte el, ám az orvos csak a fejét rázta. Mint mondta, más sérülést nem talált Bazon, így szinte biztos, hogy valaki belerúgott.”

Baz szerencsére a szemét leszámítva teljesen meggyógyulhat, csavarogni egy ideig mégsem fog. A gazdi nem engedi majd, mert fél. „Belegondolni is rossz, hogy vannak kint olyan emberek, akik lelkiismeret-furdalás nélkül képesek ártani egy másik élőlénynek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik