Élet-Stílus

Verte és rángatta a gyereket a bébiszitter

A szülők óvatosságból tettek kamerát gyermekük szobájába. Nem is gondolták, hogy már az első alkalommal szörnyű titkot leplez le. Videó.

„Amikor leültünk, hogy megnézzük a felvételeket, azt reméltem, megtudom, mit csinál nálunk jobban a bébiszitter. Ugyanis azt állította, nála a kisfiam mindig gond nélkül alszik délutánonként, míg nálunk szinte folyton nyűgös” – idézte a Daily Mail című brit lap a kétségbeesett édesanyát, a 39 éves Rowena Churchlandet.

Csakhogy, a szóban forgó felvétel nem használható praktikákat, hanem egy szörnyű titkot árult el: méghozzá azt, hogy a 18 hónapos Olly felügyeletével megbízott Agatha, veri a kisfiút. „Kezdetben nem is akartam bébiszittert” – emlékszik vissza az édesanya, majd folytatta: „Amikor a nagyobbik gyermekem született otthon maradtam vele, nem mentem vissza dolgozni. Csakhogy Olly születése előtt a férjem vállalkozni kezdett, ahova kezdetben én is besegítettem. Miután Olly megszületett, kiderült, hogy szüksége van rám.”

Nem volt tehát mit tenni, Rowenának felügyeletet kellett keresnie kisebbik gyermeke mellé. „Kezdetben a nagymamák vigyáztak rá, de hamar rájöttünk, nem várhatjuk el tőlük, hogy minden alkalommal ugorjanak, amikor mi úgy érezzük. A bébiszitter mellett döntöttünk, és rövid idő alatt meg is találtuk – azt hittük a megfelelő embert.”

Agatha, akire később Ollyt bízták, szintén édesanya, kislánya pedig ugyanabba az iskolába jár, ahova Rowena lánya is. Rendszeresen találkoztak, és beszélgettek az iskolai rendezvényeken, és a templomban is. „Kedves volt, segítőkész és nyitott. Úgy gondoltam, nála jó kezekben lesz a kisfiam. Az első időszakban semmi gond nem is volt, csakhogy később a szomszédok többször is szóltak, hogy Agatha furcsán viselkedik a gyerekkel: többször kitette az udvarra felügyelet nélkül.”

Csak olaj volt a tűzre, hogy nem sokkal később Rowena édesanyja is ellenérzését fejezte ki a bébiszitterrel kapcsolatban. „Azt mondta, olyan, mintha két személyisége lenne: egy, amikor velünk beszélget, és egy másik, amikor azt hiszi magában van.” Mindez már elég volt, hogy Rowena saját megnyugtatására rejtett kamerát rakjon Olly szobájába, arra azonban nem számított, hogy már az első alkalommal lebuktatja Agathát.

Mint kiderült a bébiszitter minden alkalommal veréssel „nyugtatta meg” a 18 hónapos kisfiút, aki nem tudott azonnal elaludni ebéd után. „Durván rángatta, és többször le is dobta a kezéből” – mondja az anya, aki a felvétellel azonnal a rendőrségre sietett. Agatha ellen jelenleg eljárás folyik, 16 évnél fiatalabb gyermek sérelmére elkövetett bántalmazás miatt.

Íme, a felvétel:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik